Thursday 28 December 2006

Prazniki - rabim počitnice!!!


Zadnjih par dni je bilo najbolj napornih v celem letu (joj, kaj šele prihaja!).

V nedeljo sva šla že popoldne v Amsterdam. Stvar se začne sicer že v soboto zvečer, ko sem začel pripravljati tiramisu. V nedeljo sva bila namreč povabljena na zabavo k Milady (poznate jo z angleškega bloga). Že od junija živi s svojim bratom v velikem stanovanju v enem od zelo posh četrti v Amsterdamu. Prvič sta želela imeti božično večerjo. Božično večerjo brez staršev. Torej, brez mame. Pred leti jima je umrl oče in posihmal so bili vsi božiči popolne polomije in sta si resnično želela dober božični večer. Cris je spekel dve kuri in ju nafilal z bogznačim, Milady pa je naredila vse priloge. In ni jih bilo malo! Sam sem prinesel debel lososov zrezek in si ga spekel (ne jem mesa, ki ga moram rezat - don't aks a long story!). Prišla je tudi Mme la Princesse in pripeljala še eno nemško prijateljico. Imeli smo super večerjo, pravo božično vzdušje, enormne količine hrane in še večje količine alkohola. Vino za večerjo, šampanjec med večerjo, po njej pa martini in port. Mljac. Ob ene treh smo načeli še Bailey's. Dolga noč z veliko alkohola! Prespala sva tam.

Vstala sva v ponedeljek ob 12h in imeli smo obilen zajtrk. Potem sprehod in nato pripravljanje božičnega kosila. Ki je postalo še ena božična večerja. V Angliji jih imajo namreč na 25. zvečer. Malo drugače. Prišel je še en Anglež in potem še en. Spet en super večer, spet veliko hrane in še več alkohola. Ko sva šla spat je bila ura 4.

V torek sva res morala domov. Povabljena sva bila na božično večerjo, ki jo tu na Nizozemskem pripravljajo na drugi božični dan. Imenuje se Tweede Kerstdag dinner. Soseda sta naju povabila k njegovim staršem domov na večerjo, ki jo prirejajo vsako leto. Trije sinovi pripeljejo svoje prijatelje, pridejo prijatelji staršev. Skupaj nas je bilo 16 in imela sva eno najlepših nizozemskih doživetij do zdaj. Večerja je imela dve predjedi, juho, vmesni dežistiv, glavno jed s solato in dve vrsti sladic. Vmes pa hektolitre vina. Imela sva se super, spoznala sva krasno nizozemsko družino in imela še en prečudovit božični večer. Domov sva priša ob pol enih.
Bilo je res čarobno!

Danes sva bila povabljena na koncert kolega, tako sva šla v Rotterdam na koncert sopranistke in lutnarja. Hvalabogu. Tako sva se celo malo streznila in vrnila v normalno življenje. Zdaj sva le pogledala dvd in greva počasi spat.

Verjemite mi: po praznikih rabi človek počitnice!!!

Bili so trije krasni dnevi. Tako kot si pač predstavljam Božič. Končno sem nehal pogrešati Ljubljano. Ustvaril sem si nove sights & sounds za obdobje božično-novoletnih praznikov. S svojo ljubeznijo. Na svojem. Spet še ena stvar, ki sva jo naredila prvič skupaj. Včeraj sem se stiskal k njemu, ko se je Sean Connery potapljal s podmornico in govoril rusko in se spomnil kako zelo rad ga imam. Kako srečen sem z njim in kako sva srečna, da sva skupaj. Razmišljal sem o tem, koliko lepih novh stvari bova še doživela!

V petek ima Milady rojstni dan in gremo žurat, v nedeljo je pa tako ali tako Silvester. Sem že omenil, da imava oba rojstne dneve v decembru? Skratka ta mesec je res nor!!! :)

2 comments:

Vesna said...

Joj, takšno življenje sem si jaz enkrat želela izkusiti. Pa ga nikoli ne bom.
Uživaj december do konca!

Anonymous said...

bape clothing
retro jordans
golden goose
jordan 11
fear of god
golden goose
bapesta shoes
air jordan
bape
a bathing ape