Sunday 18 March 2007

MIKA


Nikoli nisem bil totalno au courant kar se tiče pop muske. Sem bil vedno bolj obrnjen v preteklost... No, tako se je dogodilo, da je šel mimo mene en posebej luškan poba, na katerega pa sem bil včeraj zvečer opozorjen tule.

Poba ima umetniško ime Mika, pravo pa Mica Penniman. Je trenutno eden najbolj camp pevcev, dislektik in splošna senzacija pop scene. Baje da ima 5 oktav obsega glasu, kar je milo rečeno multi pretiravanje. Rojen v Bejrutu, foter je Američan, mama Libanonka, je preživel otroštvo v Parizu in potem v Lonodnu (Kensington no less!!). Hodil v ultra posh šole kot je Westminster School in nato Royal College of Music. Od koder je zbežal... Zaradi svoje drugačnosti so ga v šoli zajebaval in zatiral (kako znano zveni vse to!). No, zdaj je poba naredil nekaj iz sebe!

Kakorkoli že, včeral sem si preko LimeWire lepo zdaunloudal neki njegovih skladbic in je prav luštna muzika, predvsem zelo pozitivna. Zelo spominja na neko mešanco med Freddijem Mercuryjem, Eltonom Johnom in BeeGees... no, ok, dejmo zraven še Blur...

O svoji seksualnosti ne govori, kar je tud prav. Kaj pa koga briga al je str8, bi al pa gej. Kar mi je všeč je to, da je totalno samosvoj, raznobarven in sploh poseben. Kar so bile v moji knjigi vedno pozitivne lastnosti.

No, video superhita Grace Kelly si lahko ogledate tu.

6 comments:

orfej said...

je res neki posebnega...
amm glede not se pa še ne spoznam, zato nimam pojma kok je 5 oktav- je to mal preveč? :D

ambala said...

To je zlo velik. To je preveč.

kasparina said...

Pa ne mi rečt da ima recimo od velikega C do C4....
bla bla bla...

Je pa fajn muska, se strinjam...

ambala said...

Hehe, se mi je zdel, da ti bo všeč...

Anonymous said...

Všeč. Pa tut zgleda ne napačno :) Ne glede na to, kaj je :) A je to sploh važn ?:)

PS : A si zdej že kej bolj zdrav? Upam da ja...pri nas bo od jutri naprej polarna zima...tako da bomo skoraj 100% vsi po vrsti zboleli...ker ne ve človek več kako se oblečt...zdej sem te zihr potolažla ane? :)

ambala said...

Hja, zdravje je tko tko. Nimam več glavobolov, mam pa še temperaturo. Začuda sem jo imel včeraj po enem merjenju 35,6°C. PROSIM! Podhlajen...

No zdaj je spet konstantna 37°c.

Smotkec: enako upam tudi jaz...