Saturday 12 July 2008

to in ono, aka update

Torej pri nas poletje stavka. Tako kot sodniki pri vas. Nekaj se je šopirilo začetek maja in povlekel sem ven vse svoje flipflopse, lanene hlače, majce brez rokavov. Zdaj pa sem si kupil trench coat, nosim dolge hlače in stopala so zavita v štumfe ter potisnjena v čevlje. Zjutraj se ovijem v šlafrok. Dežuje, je sivo, skratka novembrsko.

Se pa dogajajo druge, lepše stvari. In osebno sem bolj srečen za te.

Cmoko je sploh uspešen na vseh področjih. Spet piše za ljubljansko opero, spomladi pa se je prijavil na dva doktorska natečaja na Univerzi v Utrechtu (ki je med drugim 6. v Evropi). Najprej je izvedel, da je dobil triletnega inštituta OGC, potem pa je dobil še veliko bolj prestižnega štiriletnega, ki se imenuje AIO (assisent in opleiding). Na slednjega se lahko prijavi kdorkoli, medtem ko je prvi le za tujce. Na AIO se je prijavilo čez 200 wannabe doktorjev, Cmoko pa je eden izmed petih, ki so mu ponudili pozicijo na univerzi.
Ne morem opisat veselja, ko sva izvedela, da lahko s svojim raziskovalnim delom nadaljuje. Tako bo naslednja 4 leta dobival plačo in raziskoval. Hodil po svetu in šnofal po knjigah. Med drugim pa se bo septembra, ko konča magisterij, začel učiti japonsko. Jaz pa tud! Kandžije se že učim. Pisat namreč.

Mene so v treh dneh poklicali za kar nekaj koncertov in še posebej pomembno za Matejev pasijon marca naslednje leto. Pasioni so na Nizozemskem velika zadeva. Izvaja se jih povsod ves čas pred veliko nočjo. Ansambel, ki me je poklical, je dober, ne top, ima pa zelo dobrega dirigenta, s katerim bo veselje dalat.

V kratem času sva v najinem domeku gostila dve slovenski damici, ki sta prišli gledat, kako se tu imamo in kaj delamo. Urša je vedno zabavna in zlata. -onke pa pred njenim obiskom nisem dobro poznal. Zdaj imava novo prijateljico. Skupaj sva letala in gledala, kaj se pri nas gradi, šimfala to, kar se gradi in razpravljala o življenju, slovenski družbi, vzorcih obnašanja itn. Hvala!

Zdaj pa nazaj za note. Konec meseca imam pomemben koncert. Pa še to, ta teden sta se nad naju vselila najina dobra prijatelja Nicolas in Mauki. Zdaj grem z novo sosedo, Mauki, na trg z rožami. Zamuja 5 minut, pa samo dol po štengah mora prit ...

Ah, pa kaj če dežuje, imam se krasno!

15 comments:

Anonymous said...

Juj, kako je to lepo brati! Iskrene čestitke Cmokotu za natečaj in tebi za vse prihajajoče koncerte. Obema pa veliko potrpljenja s kanjiji in ogrooooomno ljubezni. :)

ambala said...

iii, hvala sunshine! novim zmagam naproti, ne? vsi mi!

Anonymous said...

Ravno, ko razmišljam o službi v Parizu, mi pobegneta na Japonsko. Vidva sta boljša akademika kot jaz! :) Lubčka obema.

Vanja said...

Tudi jaz sem šla danes na naš trg z rožami. Ni sicer tako fin kot vaš, a vseeno...
Meni je bilo pri vama zelo zelo všeč in veseli me da smo se tako fino ujeli.:-)

Anonymous said...

Tako lepo je brati take lepe novice.S Cmokotom sem že govorila, vseeno pa mu še enkrat čestitam. Res je super in sem za vaju presrečna in tudi ponosna, pa ne samo po službeni dolžnosti kot mami.

ambala said...

Gaber, ti kar pojdi v Paris. Quel bonheur! Midva ne greva na Japonsko še tako hitro!

Onka :D :D Sem mislil nate, ko sem kupoval hibiskus.

babilenka: hvala za čestitke! vse je tako lepo! še najbolj, da se ne skrivamo več!

kasparina said...

Jupi!!!
Čestitam in iskrenmo privoščim. Cmoka obema:)

Nadezhda said...

Doktorat? Japonska? Koncert?
Prehitro se ti odvija življenje. ;) I'm envious. :D

Freycha said...

Joj, mi trije smo tako ponosni na vajudva! Dita ima pa zagotovo najboljša in najuspešnejša strička na svetu!!!!!

Čestitke obema še enkrat!

bruder, sorry, ker nisem še tebi čestitala za pasion, sem pozabila, pa skoraj me je kap zadela, ko sem na FB prebrala o Cmoku!!

Anonymous said...

Erm: Juhu! :-)

ambala said...

nazdezhda: ja, mogoče maš pa prav. Ampak za zdaj se zdi hitrost kar pravšnja. Kar se Japonske in Havajev tiče, še ne veva, je pa velika verjetnost.

Freycha, ne se sekirat! Čutim, da si z nama!

alcessa. danke schön! :)

Unknown said...

čestitke obema, le tako naprej! slišim, da že obvladaš japonsko????

Anonymous said...

Moja boljša polovica vama je že čestitala, tudi v mojem imenu, pa vendar...

Čestitke obema še enkrat!

yanmaneee said...

yeezy shoes
curry 6 shoes
supreme new york
louboutin shoes
jordan shoes
jordan shoes
golden goose outlet
balenciaga shoes
calvin klein underwear
golden goose sneakers

tendy said...

check my site replica bags buy online find out Extra resources home browse around this web-site