Thursday 25 October 2007

pretiravanje

Tega, da je človeštvo postalo popolnoma odvisno od tehnike in tehnologije, mi ni treba posebej razlagat. Ničesar ne znamo več narediti brez tehnologije. Če se ti pokvar fensi avto, ga niti slučajno ne moreš več popravt sam, ker rabiš računalnik in bohvedkaj... ala KITT.

Enako velja za domača opravila. Pomivalni stroj, mikrovele, multipraktik, palični mešalnik, grelec za vodo, kofimašina... Kar je vse seveda super in naj. Prihrani veliko časa, energije, dela.

Potem pa so tu sladke uporabne neuporabnosti, kot so video igrice, DVD, iPod, računalnik, internet, dlančniki, televizija... Vedno večje, vedno bolj zmogljive, vedno hitrejše. Lahko živimo brez njih? Nedvomno! Želimo živeti brez njih? Nikakor!

No, in tole sva vidla včeri, ko sva vstopila v MediaMarkt. Napadel naju je Shrek. In to kakšen!

Skratka: High definition TV. 103 palična. Ali po domače 261cm! Teža 220kg.

Skratka: megaplazma. Kako izgleda ob človeku pa tule:

Le kakšno dnevno sobo rabimo za tole? Ali to sploh rabimo, pa se meni zdi najpomembnejše vprašanje. Zanemarljiva ni niti cena. Stane namreč en evro manj kot €80.000. Koliko ljudi v tretjem svetu nahrani ta špompanadel?
Phe, drobiž!

9 comments:

Anonymous said...

Moj dragi tem rečem pravi "dodatni spolni organ" (Zweitgeschlechtsteil)... Iz tega potem izhaja tudi podatek, kdo bo zadevo kupil.

ambala said...

aja, un s tamalim!

A nej grem gledat in fotografirat? Samo pri 220kg jo bo bolj težko odnesu sam ven iz štacune. Kako jo sploh daš gor na šalter, da ti jo plačaš? Kako sploh plačaš? A na obroke al kr s kešom?... uh!

:D

Anonymous said...

Ma zakaj bi fotografiral ta male? :-)

Po moje za ta dnar še cel teden laufajo za tabo s skenerjem kode in ti ni treba prenašati čisto ničesar.

ambala said...

UPAM! :D

Jah mislil sem tako, da bi vedu kdo je tamaiu ;)

Anonymous said...

tega, da je človeštvo...

Vanja said...

Na drugi strani imaš potem gledanje filmov preko I-poda. Ampak da si IN je treba imeti oboje: največji in tudi najmanjši ekran. Ne razumem ničesar več...
Nobenega smisla ne vidim v buljenju v prevelik ekran. Sploh pa mi ni jasno, zakaj naprimer slovenci sploh kupujejo velike plazma ekrane, ko pa v stanovanjih kakršna gradijo zadnje čase, ni prostora niti za spodoben televizor?!

ambala said...

Jah plazmo zmontiraš na steno... to je cel štos. Včasih smo gledali Rembrante pa Jakce, zdej pa visokokakovostne oddaje Idols in Esmeraldo ;) In to na veliko!

adj. said...

Tole je krasna reč za poročila. Pa teletekst mora biti tudi noro berljiv na tem.

Black Betty said...

Jaz se ga ne bi branila. Če je komu odveč ali nima prostora v svoji dnevni, z veseljem ponudim prostor v svoji dnevni... in to zastonj!!! ;)