Wednesday 6 February 2008

mobilna telefonija,

da ne rečem mobitel. Ker tu mobitela ni. Je pa KPN, T-Mobile, Telefort, Vodafone itn, da ne naštevam v nedogled. You get the picture...

No, moja malenkost ima že pet let in pol bivanja na Nizozemskem T-mobile. Najprej sem dobil zastonj za dvoletno pogodbo popolnoma novo Nokio 660. Višek tehnologije. Z agendo in bohved še čim. Dokler mi je niso pri Romeou v Ljubljani plunl. Cmoko bi reku, da sm jo zgubu, ampak to bi bila napačna interpretacija dogodkov. Pravzaprav smo bli za eno mizo, potem smo se pa presedl, js sm pa telefon pustil na prejšnji mizi in ko sem se čez 4 minute spomnu, da je še vedno tam, telefona tam ni bilo več. Zdej pa vi presodte!
No, po dveh letih sem si privoščil nov aparat in podaljšanje pogodbe še za dve leti. Aparat je bil njihov MDA. Super zadeva z Windowsi in internetom, tipkovnico. Samo R ni znal rečt...

Nakar sem se zdaj zaljubil v Samsunga F700. Mljac. Slim, sexi, black.... kaj bi človk sploh še hotu več?
Problem? Jah, fantje, ni pri T-mobile, ampak pri Vodafone.

Nič hudega. Pri Vodafone imajo itak super ponudbo: dobim zastonj željen telefon, 8 mesecev plačujem samo pol naročnine in je. Kličem, da se zmenim in mi prijazen g. Visser (kar bi blo pri nas gospod Ribič) vse super pove in vnese vse podatke. 1A. Za konec pa: čez 5 dni dobite novo ciglo in pogodbo in tutto completo. Bravo! Zmenim se še, da mi prenesejo cifro, skratka cvetijo rože in sije sonce (da mleka in medu sploh ne omenjam!).

Nakar čez 5 dni nič. Kličem 7 dan in gospodična, katere ime mi je ušlo, pravi da nič ne ve, a da bo vse predala g. Ribiču in da bo on uredil vse in me drug dan poklical nazaj. Krasno. Uf sem naiven!
Z majhno razliko v načtru, da me gospod seveda ni poklical.

Kličem nazaj naslednji dan in dobim gospoda Haegmasa. Ki pravi, da je problem v tem, da nimam nizozemskega pasoša ali pa osebne. S tem, da nam nizozemska vlada tako ali tako ne podeljuje več dovoljenj za bivanje. Pa mu skeniram svoj pasport in mu ga pošljem po emailu (petek). Zagotovi mi, da bo to g. Visser dobil na mizo in da bo v ponedeljek vse tip-top.

V ponedeljek (seveda) ne duha ne sluha o Ribiču - jaz pa tako zelo čakam, da me ujame na mrežo! Pa kličem spet jaz. Na brezplačno številko se razume. Dobim eno piško ob kateri se precej ojunačim in jo trdo postavim pred dejstva. In to kar po nizozemsko. Pravi, da bo povedala Visserju kaj da je in da me bo poklical nazaj. Jaz pa: malo morgen, lubica, to pesemco sem slišal že dvakrat. No way. Povej mi kaj je narobe pa bomo uredil. Pa reče, da računalnik ne sprejme potnega lista, ker ni nizozemski in da s cele zadeve ne bo nič. Nakar se zaderem, da sem že 6 let tu (malo pretiravam) in da tako pa ne! Hočem nadrejene! Pa se mal ustraš in reče, da se bo pozanimala kaj je narobe. Po 10 minutah mi reče, da bo to urejal gospod Visser in da me bo poklical, ker ima trenutno stranko na telefonu. Oooo to pa ne: veži me k njemu, bom počakal.

Gospod Visser je, očigledno, zelo slab čitalec lastne elektronske pošte in ni videl forwardiranega maila z mojim pasportom. To je ugotovil šele po tem, ko sem mu jaz jasnovidno povedal, da ga čaka email z mojimi pozdravčki. Baje da je nato obrnu par telefonov, vmes se mu je podrl sistem in po 37 minutah pogovora z Vodafone klantenservice, bom jutri baje dobil nov telefon in pogodbo. Aja, pa po zelo dolgem teženju!

Bomo vidl, je reku ta slep. Nč ne vrjamem, dokler svoje nove zverince ne držim v roki!

12 comments:

Freycha said...

no, si uredil?

ambala said...

Ne, še vedno nimam telefona. In si ne upam klicat nazaj an Vodafone, ker se bojim, da bom spet dobili Visserja. in ga nočem več slišat spljoh!
Bom šel danes v trgovino in jih nahrulu.

Anonymous said...

Ti pa znaš uveljavit osnovne človekove pravice! :)
Če ne bo šlo ... moj prijatelj spi z enim vodafoncem ;)

Anonymous said...

Hja? Ok svašta...
Ko sem bla zadnjič tam sem se čudila, zakaj nimajo nobenih stolpnic, ko pa imajo tako gosto poselitev, pa so me razsvetlili da stopnic ne moreš postavljat na mivko, če nimaš ful globokih pilotov, kar se pa redko splača... Ok no...
Ampak graditi znotraj razmočene mivke se pa splača? Hja...
Saj ne dvomim da jim ne bo ratal, samo jaz se hobite rajši igram, kje na suhem...

Anonymous said...

kiks... lahko tole pobrišeš... komentar pod napačen post

Freycha said...

no, zdej ga pa verjetno že imaš, ne?

Anonymous said...

Ha, še vedno ne. Pizde nizozemske, pardon my French...

Baje, da fon pride jutri. Bomo videli.

Ovca said...

Ha, ha, ha "bilo kuda Balkan svuda". Tale telefonček ima tudi vgrajen vodomet a ne? Ga lahko uporabljaš tudi kot vodno pištolo :-).

ambala said...

ja če želiš, ti ocvre še jajc...

no, zdej ga imam, samo ga do 4 junija ne morem uporabljat, ker je zaklenjen. Juhu!!!

>Debili!

Freycha said...

ja, a še zahteven boš, al kaj? Bodi vesel, da si kot auslender sploh dobil telefon hehehe ;-)

samo prosim ne ga takoj spet usjat ;o)

ambala said...

solit se pejt.


hahaha

laseighsh said...

7a replica bags meaning advice e4u80p5i13 replica bags online shopping replica bags and shoes replica hermes handbags c3l04z5a12 replica bags louis vuitton image source w2p28o7k28 aaa replica bags replica bags in dubai t6g56g9y22