Wednesday 10 January 2007

Spet doma

Ljubo doma, kdor ga ima!
Še posebej, ko sva prvič s Cmokotom prišla skupaj nazaj in to k nama. Juhuhu!


Kje naj začnem, kaj naj povem?
Najprej na koncu: da me je totalno razpizdilo (ladies and queens, pardon my french) sledeče: prideš iz države, kjer vlada totalen kaos in kjer so ljudje tako revni, da se ti milo stori. Kjer vse deluje po nekem čudežnem ključu za katerega nihče ne ve in ki nikoli ne zataji. Prideš iz Arabije, Afrike. V civilizirano hight-tech, sploh-in-oh, eno najbogatejših držav v Evropi. Na Nizozemsko. In skoraj zamudiš vlak, ker na peronu namesto Maastricht piše Amsterdam Centraal in ko stevardesa KLMa vpraša vlakovodjo (cmoko mi pravi, da se jim reče strojevodja - le zakaj že?) on pove, da je super-mega-hight-tech-popolnoma-na-novo-postavljena tabla na peronu narobe. In da se vse to dogaja na enem najbolj modernih letališč na svetu - Schipholu (pa da ne bi prosim NIHČE izgovoril Šipol, ker je to narobe! Prav je Shipol, s tem, da je "h" guturalen, kot bi si čistil grlo) in da seveda na vlaku sedi najmanj že ene 100 turistov ničhudegaslutečih, menečih, da vlak pelje v Amsterdam. Ker seveda ne.
In ko sprevodnik vidi napako, oziroma ga nanj opozorijo potniki, po zvočniku pove - seveda samo v nizozemščini - da gre za napako in da gremo v smeri Amsterdam WTC, Amsterdam Bijlmer ArenA in Utrecht Central itn... Da se potem 100 turistov s 50kilogramskimi kovčki, vrečkami iz djutiča in froci gužva skozi ultra ozka vrata vlaka nazaj na peron. Ob tem naj omenim samo še to, da jih najmanj 70 ostane na vlaku in se pelje v popolnoma napačno smer. Vlak mora bit pač točen.
Midva sva na srečo sedela na pravem vlaku in v nemalem začudenju nad kulturno razliko med Egiptom in Nizozemsko zrla na frapirane ljudi in na nepopisen dež in veter, ki sta divjala zunaj. Od železniške postaje do hiše imava reci in piši 1100 korakov. Bila sva popolnoma premočena!

Welcome home. :s

Cmoko trenutno ureja fotke, ker je bolj napreden, jaz namreč z velikim užitkom se vedno fotografiram s svojo Minolto, ki uporablja staromodne filme. Kmalu pa fotke s potovanja!

4 comments:

ka-ma said...

Lepo, da sta spet doma! Komaj cakam na opis potovanja in fotke!

Lolita said...

Welcome back!
Sem te že kar malo pogrešala. :D
Hitro fotke gor! :)

Vesna said...

Dobrodošla nazaj! :)

ambala said...

Hvala! Lepo je bit nazaj...