Wednesday 31 January 2007

Slovenië

Takole, pa sem doma! Doma, karkoli to pač je. No, Cmoko je tudi tu. Prišla preko Bruslja v petek. Ja vem, dolgo nisem nič napisal. Ampak, ko človek pride takole domov nima nič, ampak popolnoma nič časa več. Kar naenkrat se vsujejo vsi, ki jih nisem videl pol leta. Nazadnje sem bil v Sloveniji 12. avgusta. Kar je razumljivo in kar je zelo lepo!

Sobota je bila dan za sestro in Petra. Pa smo šli nakupovati v sijajni (cinično) BTC. Kjer se je trlo ljudi. Nakar sem hotel it v center Ljubljane, ker nisem tu, dokler se ne sprehodim po centru. In lahko bi plesal in kričal, ker v centru ni bilo NIKOGAR. Ura je bila dve popoldne in razen par zgubljenih turistov se po Ljubljani ne sprehaja več nihče. Treba je seveda povedat, da je bilo vreme toplo (kolikor je v januarju v normalnih naravnih razmerah lahko) in sončno. Torej ni, da bi padale ušpičene prekle in bi se ljudje bali za življenje. Ne. Paf!

Nato sva se vidla še z Nátasho. Namreč v nedeljo sva šla smučat. Na Krvavec. JUPIIII!!! Dan je bil božanski in jaz nisem stal na dilah več kot eno leto, pa še takrat sem smučal le enkrat. To je pa tako, če živiš v državi, kjer je smučišče dolgo 80m in je pokrito. A vse je šlo super in jaz sem užival kot bubreg v loju! Super luksuz pa je, da ko si lačen in ko se spusti megla, se lepo odpraviš s smučišča v hišo, kjer te čaka kosilo in čaj. MLJAC! Potem sva z Nátasho šla še malo skijat in domov. Pa v kino s Cmokotom. Babel! Fantastičen film!! Vreden ogleda in vreden pomisleka, čeravno ni povsem nekaj fantastično novega.

Ponedeljek frizer (nuja!!!) in kavica pa kosilce z novo prijateljico Lolito. Darling sweety! Fabulous! Res. Js sm s tabo! ;))

Torek sem malo pobluzil in s Cmokotom sva se vidla šele okoli pol noči. Imel je veliko dela in sva šla lepo tako kot v starih (da ne rečem še dobrih) časih na najih sprehod ob Ljubljanici. Potem pa spat.


Čudno se je vračat domov. Pri tem ni čudno to, da sem se vrnil v Ljubljano za en teden, čudni so moji občutki. Vračal sem se zadnje 4 leta. Vedno sem imel občutek, da sem prišel domov. Tokrat imam prvič občutek, da sem prišel na obisk. K staršem v hišo, kjer sem gost. Kjer ne morem več kar tako stikat po omarah in odpirati predalov, kjer so se stvari sprememnile (nova sedežna garnitura in nova kavna mizica, moja soba je postala očetova spalnica in study).

Zdaj končno živim svoje življenje s svojim partnerjem, ki ga ljubim bolj kot vse in ko pridem domov to ni več moj dom. Moj dom je Utrecht. Kjer lahko vsako noč spiva s Cmokotom v svoji postelji. Kjer je vse tako kot si želim. Končno se je to uredilo. Šele zdaj čutim, da sem se res dokončno ustalil na Nizozemski in sem gost v Sloveniji (še na letališču sem pokazal nizozemsko osebno, ne slovenskega potnega lista). In všeč mi je to. Zelo. Pa še zelo poceni je vse!!

12 comments:

DROBTINICE SVETLOBE said...

Ej, poba: z osebno lahko potuješ po vsej EU, tudi s slovensko.
Vsaj jaz.

Pa užij dom, tega ti še tako bogat zahod ne bo nikoli nadoknadil:)))

neikka

Anonymous said...

neikka - dom je tam kjer je srce ne pa kjer ti je izdana osebna slovenska al pa nizozemska....

Freycha said...

Točno tako gay chef.... Danes sem bila v LJ, pa me je nekdo vprašal, če se danes vračam v MB ali ostanem v LJ. Glede na to, da sem šele od konca maja 2006 preseljena v MB iz LJ je vse presenetil odgovor:"ne ne, grem domov. Se tam najboljše počutim". In ja, moj dom je po dobre pol leta MB. Ker je tu moje srce in ker bom tu verjetno ostala.... ker je tu moje mesto.

Lolita said...

Iiiiiiiiiiiiiii <3
Upam, da se še kej vidiva, preden greš! :)

Anonymous said...

seveda je dom tam, kjer je srce... a obstaja še kakšen drug?

ambala said...

Se strinajm, da osebna ne naredi ne doma ne domovine. Spremeni pa svoje mišljenje in razmišljanje o sebi. Pred leti mi na kraj pameti ne bi padlo, da bi kazal NL osebno. Zdaj se mi je zdelo to nekako logično.

In res je, kot ste povedali, dom je tam kjer je srce. Dolgo sem bil razcepljen, srce je zdaj spet celo in na enem koncu.

kasparina said...

Pomembno je, da ti je uspelo in ti uspeva.... Ti privoščim iz vsega srca...
T

Anonymous said...

Predvsem je dom tam, kjer se počutiš doma... Ne glede na pasoš, ki ga pokažeš in ne glede na to, kje so tvoje korenine...
NL je cool, pa tudi SLO ni tko slaba no :) Niti BTC ne :) lahko bi bilo še hujše, npr.shopping pred NY :) to je šele gužva :)

ambala said...

@ kasparina, hvala, ful! Upam, da tudi tebi uspe zdaj s hišo. Ostalo že imaš ;)

@deedee, res je. Je pa čuden občutek, ker se ne počutim nizozemec, res ne. Ne počutim se pa več slovenski Slovenec.

Anonymous said...

Nizozemski slovenec? Slovenski nizozemec? Imported dutchie?:) Ali pa pač samo "ambala" pa je :)
Sicer nisem na tekočem, ampak čist iz firbca : kako ti gre pa jezik? Jaz imam namreč tudi zelo dobrega kolega na NL in moja velika želja je, nekoč nekdaj se naučiti NL jezika...Mi je ful všeč namreč...

Freycha said...

deedee si pa pomoje redka, ki bi se rada tega smešnega jezika naučila.

Anonymous said...

Možno :) ampak mi je res všeč :) Saj par besed že znam hehe :)