Sunday 11 March 2007

Glamour Stiletto Run 2007


P.C. Hooftstraat je prav posebna ulica na Nizozemskem. Je namreč center center visoke mode. Kaj to pomeni? Da so tam trgovine: Chanel, Emporio Armani, Louis Vuiton, Gucci, Boss, Azzaro, D&G, Phillipa K... , da so tam trgovine z mešanimi znamkami, kjer lahko kupiš Burberry, Miu Miu, Versace itn, da ne naštevam v nedogled, na enem koncu pa kraljuje Cartier.

No, in pred dnevi je tam potekalo prav posebno tekmovanje. Tekmovanje za modne fanatičarke. Zgodil se je namreč Drugi Glamour Stiletto Run. Kar pomeni, da so tekmovalke (zakaj le ženskega spola, o tem spodaj) morale tekmovati v fancy oblekcah, predvsem pa v najmanj 9cm petkah, ki so morale biti najmanj 1,5cm debele. Tako!

Tek je bil dolg 350m, tekmovalk pa čez 200! Zmagala je študentka iz Rotterdama, Najla Jaber, ki si je prislužila €10.000 nagrade!!! Ponavljam z besedo: deset tisoč evrov! Gospodična je sicer atletinja in njena specialiteta je lauf na 800m (časopisi niso poročal če to tudi v štiklih al ne). A rekla je, da si bo zdaj kupila lepo jakno. No, upam, da bo za ta denar res krasna.

A to še ni vse: bile so tudi nagrade za drugo mesto za najlepšo tekmovalno obleko in tretje za najlepše čevlje. Vsaka od dobitnic te nagrade dobi €1000 za šoping oblek.

Zdej pa jaz ne vem, a je kaj z mano narobe, ker se mi zdi nekaj takega totalno debilno, da dajejo denar zato, da si bodo gospodičnice nabavle cunje, al pa je nekaj z mano narobe. Kam smo pa prišli? Jaz sem prvi, ki si kupim Prada čevlje, Armani pulover pa Burberry jakno, priznam. Ampak to je pa vseeno nekaj drugega.

Pa še to: moški smo totalno diskriminirani!! Me zanima, če bi me diskvalificiral, če bi tam pojavil v sexi miniki z deset centimetrskimi štiklami... :D Bohved!

Mediji med drugim niso poročal, koliko srotk si je zvilo gležnje ali pa celo zlomilo nogo na lovu za denarjem za cunje...

12 comments:

Anonymous said...

:) Ce bi se ti pojavil tam v 10 cm stikeljcih te nebi oni diskvalificirali! Bi se verjetno kar sam ze po dveh korakih :)

P.S. Sem na Tadejevemu blogu opazil tvojo pripombo glede marihuane. kako to mislis da je posedovanje ravno tako kaznivo? Torej je uzivanje dovoljeno, posedovanje pa kaznivo? No saj podobno je sicer tudi pri nas v bistvu. In kje je finta? "Samo legalni kofi sopi al kaj?"

Anonymous said...

Sej ne pravim, 10.000 € je ogromno denarja (vsaj zame to ni mačji kašelj, če ti ga nekdo šenka), ampak kaj takega se pa res ne bi spravila početi. Eni res nimajo sramu in bi naredili vse, da bi kje kaj zastonj dobili.
Sicer pa lahko na organizatorja nasloviš pismo, da se počutiš diskiminiranega, ker moški ne smete prisostvovati v tem teku. Pa čakaj na odgovor. ;-)

ambala said...

London: you'd be surprised v čem lahko vse laufam, hehe... Kar se trave tiče, bom napisal blog o tem...

Freycha: sej ne vem, al je štos al je pa res borba za denar... pomoje mal obojga.

Freycha said...

Se spomnim, ko so mene prepričali, da se grem armwrestling - tako za štos...... In navsezadnje sem zmagala. In celo na 24. ur sem bila..... takrat mi ni bil več štos. Sedaj me noben bog ne prepriča v kako tako zadevo, kjer ti je potem lahko samo žal in nerodno.

Lolita said...

Waaau kakšna fajn ideja!!!
V Ljubljani nimamo niti spodobne ulice z butiki, po kateri bi lahko tekli, kaj pa šele česa drugega.
10.000€... To je lahko tudi več kot 10, 15 čevljev... S tem lahko živim eno leto. (merjeno v čevljih, seveda)
Ah ja.
Dream on, girl...

kasparina said...

Pa saj pri nas laufajo... v nekih poročnih oblekcah... sam čevlje imajo lahko navadne, torej superge. In se grebejo za zastonj poroko ali nekaj podobnega....
Mislim, da so po Čopovi norele:)

Unknown said...

dragi diskriminiranec, zgleda da smo ženske večje potrošnice na cunjah in se jim bolj splača vlagat vanje. sicer je pa to samo reklama, pa še poceni so prišli skozi. 10000 eur ni nič za take firme! pohlep potrošnic pa tud nima meja...

Anonymous said...

Hahahaha...
Fino, bi prisla, bi tekla, v svilenem krilcu,prozornem, ce je treba, pa kaj, za 10.000 evrov takoj in vse premagala, hehe.

............................

Se salim, zgolj salim.
Ne vem, kaksen namen in cilj iamjo podobne neumnosti, clovek ne ve vec, kaj je prav in kaj narobe, zgolj IZGLEDATI namesto BITI...

Pozdrav, neikka.

Sva pa soseda, ves!

ambala said...

Lolitta, zakaj sem le pomislil nate, ko sem videl tole novico!?!? Haha... Evo, zdačni trenitat, do naslednjega leta si lahko že top fit za zmago (pod pogojem, da kaj ješ, hihi). Jaz bom pa navijal...

Kasparina: nisem vedel. Svašta!

Miskolada: prav povedano! Ste večje potrošnice... v moske ne ne splača vlagat... hehe

Neikka: image je vse. Vse ostalo je nepomembno. Zdajšnja družba pač. Btw: pridem večkrat na obisk, veš...

Anonymous said...

A ni nič narobe, če ne živim tam? :D
A mi ne bi zamerili, če bi zmagala? :D :D

Anonymous said...

Tut pr nas so v LJ laufale v petkah (ena varianta) in v poročnih oblekah (druga varianta).
Poročne tekačice so dobile za nagrado sanjsko poroko se mi zdi, za štiklarce pa ne vem več...mislim da nek bon za neko outfit trgovino...
Sicer pa...za 10000€, zakua pa ne... Jest sicer ne bi mogla, se po dveh korakih polomim, ampak če kira obvlada, pa tut uredu...

ambala said...

Lolita: pomoje da ne... pravil pa sicer res ne poznam...

Deedee: vsak tele ma svoj vesele... :D