Saturday 14 April 2007

p-polettje?

Fotko posnel Cmoko v oazi Baharija v Egiptu.

Torej jaz ne vem, kako je pri vas doma, ampak tu je poletje. Prosim, če grem jaz ven in španciram cel dan po mestu v flip-flopsih, in kratkih rokavih (ker sem bolj zmrzljive sorte) potem to pomeni, da je zunaj tropska vročina. Sonce nažiga kot za stavo, vsi malodane bosonogi opravljajo nakupe, v mestu sem videl celo par vaških posebnežev, ki so si privoščili topless dan v Utrechtu, za razliko od lastnega kmečkega dvorišča.

In prosim, po petih letih življenja na tej potopljeni zemlji, sem nabavil The Rough Guide to Nethelands in avtokarto (jaja, nisem še tko fancy da bi imel lasten GPS sistem in bohved kaj še). Jutri greva s Cmokotom namreč na izletek, najela sva avto in se bova furala in spoznavala lepote (kh kh kh - kaj zdej tko kašlam kr naenkrat!?!?) Nizozemske. Ali kot smo v starih dobrih časih djali: Spoznavanje ožje in širše domovine. Ker je pa mogoče že cajt in čas, da se spoznamo s tole državo. Sej letala sva že prej precej okol (Haarlem, Delft, Groningen...) ampak bolj tko brez vedenja in znanja... Zdej se bova pa izobraževala in potem furala folk okol po državi.
No tiste 3 k pridejo na let na obisk. Pa še uni bolj težijo "Amsterdam Amsterdam" pa droga pa tkole... (pretiravam, ampak sej to se itak že ve).

Zvečer se pa še z nekom dobiva (to je za vas še uganka) in ker nastopata nekje v mestu z neprimernim javnim prevozom, se je Cmoko odloču, da najameva avto, greva na izlet, se dobiva s starimi prijatlji in sploh fentava tolk muh na enkrat kot je pač mogoče! Ha!

Zdele bo pa za večerjo listov filet v pivskem testu, s stročjim fižolom pečenim na putrčku, kuhana špinača in pire krompir. Zraven pa slasten italijanski bel Soave iz Ville Rocce!

16 comments:

Gay Chef said...

Jah kaj naj vama rečem?! Lepo spoznajta fatherland in dober tek. Upam, da bo srečanje ki je za nas presenečenje lepo uspelo!

Gay Chef said...

A ja še to; poletje se je začelo tudi že v deželi in najbolj sexy tipi že cel teden hodijo v kratkih hlačah in flipflopkah po deželici :-))))

ambala said...

AAAAAAAA!! Baraba... zdej mi skomine delas! haha

Anonymous said...

Z nacrtovanim izletom me nisi nic "ganil"! Ampak tale vecerja..... Dober tek!! " Bom takoj "naso" poklicu, da mi jutri ne bo treba predlagat kaj bova jedla! Thx!

orfej said...

waw kira večerja :D:D:D
ja- fajn se mejta- hajkanje je fajn :)
res je kar pravi gay chef :P

ambala said...

jah, naš london je pač gurman! Kdaj pridete pa kej na obisk ;) haha


Orfej: jaz obožujem potovanja, še bolj pa vožnjo z avtom. Kar mi tu zelo manjka. Zato taka auforija, da gremo na pot v AVTOM ne pa spet z vlakom. Pa dost o fantih v kratkih hlačah in flip-flopsih!!

Anonymous said...

Ja, tudi tu je poletje. Sicer pa upam, da uživata. Sem se pa zaradi omembe avtokarte nečesa domislila in me zanima tvoj odgovor: glej, mojim moškim je bil vedno, kadar sem se z njimi kje napol izgubila, grozen problem kakšnega mimoidočega vprašati za pravo pot. V bistvu sem imela toliko takšnih izkušenj, da sem začela to karakteristiko povezovati z moško populacijo nasploh. Se mi zdi, da gre za nekakšen "lovski" ponos: seveda, moški, "veliki lovec", se pač ne more izgubiti :) Jaz v svoji ženski "nabiralniški" ponižnosti nikoli nisem imela problemov s tem. Kadar sem se izgubila, sem vedno kar prvega mimoidočega pocukala za rokav. Zdaj me pa zanima, kako je z vama. Ali vprašata za pot, če se izgubita, ali pač ne? :)
Pa glej, da boš prilimal na blog kakšno fotko z izleta in nam kaj lepega napisal, da se še mi malo izobrazimo, ne :)

Lolita said...

No, jaz sem se itak že najavila za poletje (če ne že prej)!! :P
Zame ne rabiš vedeti več kot lokacijo Pradinega in Miu Miu butika :D
Jaz sem preprosto bitje..

Anonymous said...

Frajerja :) Sicer pa je tukej tut poletje...skorej no. Zdajle mi kaže 27 stopinj zunaj... Čeprav imaš pa tudi eksote, ki so še v bundah...čudna so pota gospodova :)

Uživejta :)

Nadezhda said...

"Tiste 3, ki pridejo" - če imata premalo obiskov poleti, kar javita! Vem za dva (torej sebe in fanta), ki bi takoj prišla delat družbo na nizozemsko ravnino. Pa še v coffee shope ne bi rinila - torej idealni obiski. ;)

Btw - kuhaš ti ali Cmoko? (Pomoje Cmoko.)

DROBTINICE SVETLOBE said...

Joj, fotografija pa je tako lepa, da bi ti jo kar ukradla za kakšnen verz!!!

Prečudovito.

dežela sonca
grobnice faraonov
ječijo v noči

ambala said...

@ursa: takole je. Vsaj v tem ne odstopam od moske populacije. Raje tavam 1 uro kot pa koga vprasam. Sicer se to ne zgodi pogosto, ker se jaz zelooo redko zgubim. Je pa Cmoko tak, da takoj prasa (oz. men tezi da naj prasam, hehe).
@Lolita: mam napedenano stacuno. Ni sicer exkluziva Prada, Miu, imajo pa not njihovo robo!
@nadezda: lepo sta vabljena, res. Samo zment se je treba kdaj in kako... si mailamo, ok? Kuhava oba - kaj se zdej to prav, da kuha Cmoko? Js super kuham!!! :))) Tisto vecerjo sem skuhal pa tud jaz. Je pa cudno, ker predno sem prisel na NL nisem znal niti jajca spect.
@ neikka-neikko. Hvala za haiku! Fotke si kar vzemi. Nekaj lepih je se pod vpisom "Egipt"

Nadezhda said...

Brez zamere. :) Posplošujem zato, ker poznam še en drug par, kjer en dečko kuha, pospravlja in ima nadvse pripravne ročice za gospodinjstvo, drugega pa imam na sumu, da mu z veseljem prepusti kakšno tovrsto delo. ;)

Glede tvojega učenja kuhanja - a je bil kakšen plan ali si se učil pa sproti in takorekoč iz nuje?

ambala said...

Jah, treba je blo jest. Pa sem mal eksperimentiral. Zasmodil se mi ni nic, na kar sem kr ponosn, pa tud ne spomnem se, da bi kdaj kaj zabrisal stran, ker bi blo zanic.. Pol mi je pa pocas vsec ratal. Tko da js kuham bolj experimentalno in exoticno, Cmoko pa enoloncnice in slovenske zadeve... Tko da je pri nama zlo enakomerno razporejeno. :)

kasparina said...

Važič... še k men pridta en šnel kurs narest:)

yanmaneee said...

nike lebron 16
off white nike
louboutin
yeezy shoes
longchamp handbags
louboutin outlet
golden goose sneakers
kd 12
golden goose sneakers
hermes belt