Wednesday 11 April 2007

internet

Internet je zanimiva zadeva!

Kot otrok se spomnim zdaj že pokojnega Rudija Carella, ki je ime svoj šov (whose name escapes me), kjer je izpolnjeval želje ljudem. In sicer tako, da je našel dolgo izgubljene brate, sestre, prijatelje, tete, strice, bogzna kaj še vse. In potem so se vsi srečni dobili v studiu ali pa vsaj ob spremstvu kamer in se objemali in jokali, in jokali smo tudi mi pred ekrani (ok, imel sem 8 let!).

In zdaj imamo internet. Ki nam omogoča da odtipkamo ime in hop, že imamo vsaj neko sled o človeku, ki ga iščemo. Vzamemo si še pol ure in imamo njegov telefon, naslov, po možnosti še kakšno pikantno slikco... Rudi Carrel, you're fired!

No, nekaj podobnega se mi je zgodilo ravnokar. Sicer sem mislil pisat o tem kako sovražim določene strani kot so myspace, pa so se ravnokar pokazale za relativno "koristne". Našel sem namreč dolgo izgubljenega fantka. Da bom natančen, saj ga nisem nikoli izgubil, a poznal sem ga nekje 10 let nazaj. Ko je hodil na naše vaje z violino pod roko. Venomer se je smehljal in ukosnedno zrl v svet. Temnih las, temnih oči, vedno lepo oblečen... Bolj sem poznal starša (super človeka), kot pa njega (poba je imel takrat 9-10 let). A nekaj je bilo, da sem si ga zapomnil. Neka karizma. Ki jo zdaj s pridom uporablja!

Zdaj ima fante 19 let. In kakšen fant to je! Whoa! Jaz pa, ko me je soočil s tem, da se poznava - kap! Ene 10 min nisem mogel do sebe (yeah, am a drama queen). Ja seveda, fantki zrastejo v pobe in ti v može. No, mož (beri soprog) tale dotični najbrž ne bo nikoli. A vseeno. Pozabil sem, kako se ravno v letih med 13 in 20 tako zelo spremenimo. Res neverjetno!

Internet je lahko z enako mero koristnosti tudi škodljiv. Približno takrat, ko sem spoznal zgoraj omenjenega fanta (Matjaža, a.k.a. Matty), sem sodeloval v eni od "newsgroups" - danes so že popolnoma pozabljene. Na temo J. S. Bach Recordings. In sem smo si dopisovali mnenja o posnetkih Bachovih del in na dolgo in široko razglabljali o tem in onem, o tempu, o intonaciji o interpretaciji, skratka blablabla. Vse lepo in prav. Dokler nisem lepega dne par let kasneje odtipkal svoje ime v google (kar tako za štos, da ne bi kdo mislil, da sem nečimrn, haha) in dobil ven vso mojo (sicer osebno) javno objavljeno korespondenco. Vse moje nebuloze in misli o cd-jih in posnetkih Bachovih del. Kap! Glede na to, da je newsgroup deloval na podlagi emaila, in da me ni motilo uporabljat svoje pravo ime, sem ga pač uporabljal. No, zdaj pa imam. In ja, London, to je mogoče eden izmed razlogov, da uporabljamo nicke.

20 comments:

adj. said...

Aha! Pa te imamo. :)
Net je majhen...
Sem mislil, da si ######, pa vidim, da si %%%%%%. Zanimivo, zanimivo. No, obljubim, da ne bom govoril okoli. >:)

ambala said...

WTF? ROTFL!!!!!



mail mail mail!! need more info!! :D

adj. said...

Ah, no, s temi podatki te pa res lahko vsak pogoogla, dragi Klaus Mertens junior. :)))

ambala said...

Ne ne, bolj Friz Wunderlich!

;) spremembe so vedno in venomer...

šibam vadit

Anonymous said...

Pa se mi je res zdelo da si to ti! Eeeej!! Kako si kaj? Lepo je spet vedeti kako si in kaj pocnes! Pozdravcek in upam da se kmalu spet vidimo, Nazadnje je bilo prav lustno! :D

Centrifuzija said...

No, vidiš, na take in še boljše reči sem mislila, ko sem zapisala, da je blog kul. :)

ambala said...

And we are all becoming one happy family, right? :D

Anonymous said...

Ooooo, Ambala -- no, zdaj končno vem, zakaj si am-ba-la. In ne le, da si talentiran, še lep si!!! Skratka, ja, jaz bi te kar posvojila. One big happy family, pa to :) Kar se pa tiče nickov, je pa takole: jaz ga ne uporabljam, ker se mi vseeno zdi komunikacija pristnejša, če veš, kdo je kdo. Seveda pa me ne moti, če drugi blogajo pod nicki. Če napišem kakšno neumnost (in sigurno jo), pa bog pomagaj: ljudje smo pač tudi neumni in prav je, da se tudi to vidi, a ne :) No, če me kdo zaradi kakšne moje neumnosti kdaj v prihodnosti ne bo hotel vzeti v službo ali kaj podobnega, mi je pa vseeno, ker za take licemerce sploh ne bi hotela delati. Tako.

Anonymous said...

Ursa, prav imas. Ta post sicer nikakor ni bil nek sajberski kaming aut...

Hvala za posvojitev! :P

Anonymous said...

Pišuka.... jaz tudi veliko vem o tebi - v bistvu!


No, če bi kdo hotel kako koristno informacijo, fotko, itd... naj me kontaktira, vse našteto priskrbim relativno poceni ;o))

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kasparina said...

Mislim, da bi tudi jaz znala kaj zelo zanimivega najti v svojem arhivu. Ahahahaha... freycha, po moje bi bil najin kupček precej velik!

ambala said...

Jah Natasa tko ja. Lass dich ueberaschen, ne???

Vedve pa mir. Nobene razprodaje memorabilij!! To bo slo vse na Sotheby's! :D

ka-ma said...

No, pa sem te se jaz nasla.... malo se mi je ze svitalo, vsaj kar se imena tice, zdaj pa vidim, da si res ti! Vidis, ocitno si v tem postu izdal malo prevec natancne podatke...pa smo te z lahkoto "razkrinkali". Smo cisto prevec firbcni, a ne? :)

Unknown said...

tudi pri meni bi se nasla kaksna pikantna fotkica,informacija, tko da se pridruzujem prodajalcem:)

Lolita said...

Jaz sem se prva javila, da ga posvojim!
Tako da mir v hiši!!

Drugače je pa myspace res ena super stvar. :P
Samo strejti so tudi tam bolj muzejski primerki kot kaj drugega.

Anonymous said...

Sicer sem prebral samo naslov, ampak sigurno je fajn.

ambala said...

Lolita: se že razumemo, hehe.

Miskolada: dajem veto na to!

Ka'ma... jah izdajalc pač. So mi že očital, da je blo zanalašč...

Tomaž: ti kar nadaljuj :)))

Vesna said...

Mislim... Jaz sem tvoje podatke že kdaj dobila brezplačno. :)
Pa sem šele sedaj šla pogooglat, kdo in kaj si.

Lahko samo odprem usta in pustim, da spodnja čeljust pade. ;)

ambala said...

zdej mi je pa nerodn!