Thursday 26 April 2007

se en debilizem ministrstva za kulturo - Exodos

Danes sem po E-posti dobil tole:

Spoštovani,

Strokovna komisija ugotavlja, da je čas za ukinitev Exodosa, festivala sodobnih odrskih umetnosti v Sloveniji. To je alarmantna novica ne samo za nas organizatorje, temveč tudi za širšo javnost. Ukinitev festivala Exodos pomeni, da po mnenju strokovne javnosti v Ljubljani oz. Sloveniji ni potreben festival sodobnih odrskih umetnosti, naše občinstvo in naši umetniki pa ne potrebujejo vpogleda v svetovne presežke sodobne odrske umetnosti. Festival sodobnih odrskih umetnosti z dvanajstletno tradicijo, festival, kakršnega ima vsaka moderna evropska prestolnica in bi ga morala imeti tudi Slovenija in Ljubljana, ki se pripravlja na predsednikovanje Evropske unije, je po oceni strokovne komisije nepotreben, po našem mnenju pa njegova ukinitev povzroča neprecenljivo škodo za vse ustvarjalce in ljubitelje sodobne scenske umetnosti.

Gostili smo več kot 130 avtorjev, z domala vseh evropskih držav, Kanade, Amerike, Japonske, okoli 1500 umetnikov, 150 tujih gostov. Naše občinstvo si je lahko ogledalo ogromno število predstav, velikih in malo manj poznanih vrhunskih umetnikov. Naše občinstvo in tudi naši umetniki so imeli možnost svojih refleksij na umetnost, ki nastaja drugod. Festival Exodos je vedno predstavljal horizont v svet odrskih umetnosti, ki je odpiral pogled v ta svet umetnosti. To okno je po mnenju strokovne komisije potrebno zapreti, saj je po njihovem mnenju Zavod Exodos, organizacijsko nekompetenten, vprašljiva je stopnja izvedljivosti projekta, izvirna zasnova, stopnja celovitosti in zaokroženosti. Glede na odločitev komisije je stopnja izvedljivosti letos res vprašljiva, glede izvirnosti idej in zaokroženosti pa lahko zagotovimo, da Festival Exodos prinaša dober koncept, odlične in izvirne predstave (La pornographie des ames, koreograf: Dave St. Oierre, Kanada; Nightshade, koreografija: Alain Platel, Wim Vandekeybus, Vera Mantero, Johanne Saunier, Catarine Dagne, Eric De Volder, Claude Triozzi; Secret Service, Compagnie Felix Ruckert, Nemčija; Antony and the Johnsons, koncert, ZDA, Maria Dolores, režija: Wayn Traub in še z novimi produkcijami: Dragan Živadinov, Bojan Jablanovec, Emil Hrvatin)!

Ker verjamem, da vam ni vseeno kaj se dogaja s kulturo v Sloveniji, vas prosim, da nas podprete pri naših prizadevanjih za nadaljevanje Festivala Exodos. V priponki prilagamo vzorec pismo podpore, ki ga lahko uporabite in podpišete ter nam ga vrnete, če pa želite pa bomo veseli tudi vaših osebnih mnenj.

Pisma podpore ali vaša mnenja nujno potrebujemo do najkasneje, 29. 4. 2007 in sicer na mail:
info@exodos-festival.si ali fax: 01 431 31 22.

Za kulturo gre.

Najlepša hvala za pomoč,
Nataša Zavolovšek - Exodos



PISITE IN POMAGAJTE! STVARI SE LAHKO SPREMENIJO LE, CE SMO DEL IN GONILNA SILA SPREMEMB...

3 comments:

Unknown said...

ja, pa smo spet tukaj. tole ministrstvo bi blo potrebno ukinit, ne pa exodos. tu je problem. glede raznih izvirnosti in aktualnosti: komisija vsebinskih obrazložitev sploh ponavadi sploh ne bere, potem pa pišejo takšne bedarije. zadeve so že vnaprej razdeljene. pol pa ne veš, al bi se jokal ali smejal...prekleti birokrati!!!

yanmaneee said...

christian louboutin outlet
hermes bags
goyard
hermes
curry 4
yeezy boost 350
air max 97
longchamp
adidas yeezy
jordan shoes

thebeath said...

vous pouvez vérifier ici répliques de sacs de créateurs bon marché passez sur ce site Web YSL Dolabuy lire la critique dolabuy louis vuitton