Saturday 21 April 2007

SND


Zazvoni telefon in na drugi strani se sliši znani: Ciaooooo, kako si??? Katarina! Nisem je slišal že celo večnost. Najboljša prijatelja iz otroštva, ko sem bil 12, sem bil vanjo celo zaljubljen. Ali vsaj tako sem si takrat mislil. Kakorkoli, Katarina pravi, da prideta nastopat na Nizozemsko, in da bi se lahko videli in čvekali do obnemoglosti, tako kot v starih dobrih časih.

Ker je bil kraj tekmovanja, na katerem sta nastopala s svojim showom, sredi ničesar in predvsem stran od vseh primernih javnih prevozov, se je Cmoko spomnil, da bi enostavno najela avto in šla na luškan izlet, se mela sploh-in-oh lepo, potem pa se dobila še z Andrejem in Katarino, pa nič ne histeračila zaradi busov in vlakov. Juhu!

Nasploh sem strasten voznik! Ko sem bil še v Sloveniji, smo se vsak (!) konec tedna kam odpeljali. Tukaj pa zdaj avta seveda nimam (in ga, roko na srce niti ne rabim) in se vozim bolj malo.

Avto sva najela pri Hertzu in se v nedeljo zjutraj odpeljala proti gradu De Haar, čisto blizu Utrechta. Tako blizu, da sva se dvakrat zgubila. Tako blizu, da sva se po pol ure vožnje peljala spet mimo svoje hiše! Tako da je Cmoko že počasi tečnaril in hotel kar naprej v Zeeland, ki sva si ga namenila ogledat. Potem sem jaz vzel stvari v svoje roke, zabrisal pot, ki nama jo je narisal viamichelin skozi okno in ubral pot po GPSu v glavi. In sva prišla do gradu v 20 min.
Super gradiček, žal ga nekaj obnavljajo, not pa nisva šla, ker sva rekla, da bova enkrat prikolesarla sem ... Sicer pa super kraj za kako fancy shmansy poroko, pod pogojem, da je vreme lepo.

Pol sva šla naprej v Zeeland. Pravzaprav je to kr daleč ... Tolk, da nama je na avtocesti skor zmanjkalo bencina. Kazalc je lezu vedno bolj na levo in na levo. Potem je piskal. In odšteval kilometre. Ko jih je bilo samo še 25 do popolnega obstanka, je pa stvar crknila. In pol sva upala, da ne ostaneva kot dva srotka na avtocesti, hvalabogu je NL zelo ravna in ne bi bilo večje težave s porivanjem. Avta. Potem sem se odločil, da greva dol z avtoceste in iščeva pumpe po vaseh. Projekt neuspešen, zato nazaj na AC in do naslednje pumpe. Vsa ta štorija pa zato, ker Cmokotu cene niso ble všeč in sva iskala bolj ugodno pumpo... ki je seveda nisva našla in sva bila prisiljena plačat to, kar so pač zahteval. Al pa porivat avto.
plaža v Domburgu, not my paradise beach


No, pol sva se odpeljala do Domburga, silno popularnega letovišča, kjer so v veliki večini Nemci. Vmes sva pobrala še dva Nemca, k sta štopala, in ju rešila muk.

Na Domburg mam super lepe spomine, ker sem imel pred parimi leti turnejo po Zeelandu in sem spal v enem multiluškanem hotelu in se sploh mel zelo lepo! Šla sva na plažo in se lepo plažila kako uro. Pol pa po vasici in na krasen sladoled. Jaz sem vzel mango in borovnice. Poglejte si te barve! Kot bi lizal zmrznjen mango... Sem se odločil, da je to uradno moj najljubši sadež!

No in končno pridemo do pointa najinega potovanja. Nizozemsko je leta 1953 prizadela super poplava. Nasipi so se podrli in cel Zeeland je bil pod vodo. Morje je udrlo v državo in šlo skoraj do Nemčije. Tisoči mrtvih in vse poljedelščine uničene s slano vodo.... skratka obup!
Potem so se odločili, da svojo državo zaščitijo in naredijo zapornice. Ki bodo pred morjem varovale cel jug države. In so jih zgradili! Če vas zanima več je tole kr ok stran. Wikipedia, kaj pa.

Ljudje moji, to je res neverjetno! So trije taki sklopi, vmes je malo zemlje, nad zapornicami pa teče cesta. To kar štrli ven, so bati, ki premikajo zapornice gor in dol. Ker je bilo popoldne in ravno oseka, se je morje z vso silo iztakalo nazaj v morje (hja!). Povsod pa veternice in veternice in veter in veter...

Nakar sva končno šla proti najinem končnem cilju, hotelu, v katerem sta nastopala Andrej in Katarina... Vmes sva se spet zgubila, ker piše na avtokarti eno, na tabli pa drugo in zajebala izvoz... ter se do naslednjega izvoza vozila še ene 30km... tko pač tu to je. In potem seveda še 30 nazaj pa skoz vse vasi. Ampak glavno je, da sva prišla pra-vo-ča-sno in vidla naravnost famozni nepozabni na-noge-metajoči fabulous show! Potem smo pa še čvekal in čvekal in čvekal tja do ene pol dveh. Sej bi še dlje, ampak sta mela avjon za London ob 8h, jaz pa sem učil naslednji dan že od 10h v A'damu in še snemanje sem mel zvečer....

Kako lepo je blo spet videt Katarino! Sej Andreja tud, sam s Katarino sva si bla res zlo skup in sva dala velik skoz. Med drugim tud ljubosumje ostalih plesalcev, ki so gledal zanjo in grdo gledal mene. Ker noben ni hotel verjet, da med nama ni nič. Kaj pa je takrat davnega 19khm-khm kdo vedel o prijateljstvu med dekletom in gejem? Ampak kaj je to naju brigal. In do danes je ostala ena tistih dobrih prijateljic, ko se vidiva 2x na leto, pa sva vseeno blizu. Ko čutiva en drugega, če kaj ni, ali pa če je komu super lepo. Med določenimi ljudmi pač obstaja neka vez ...

19 comments:

ka-ma said...

Ha, ha, tole vajino potovanje me pa mocno spominja na enega nasega, ko smo tudi na avtocesti skoraj ostali brez bencina, crpalke pa nikjer! Peljali smo se iz Delfta nazaj v LJ, pa se je moz odlocil, da ne bo tankal na Nizozemskem, ker je predrago in da bomo pocakali do Nemcije!No, potem smo pa jasno ostali brez. Racunalnik v avtu je najprej znorel in kar naprej govoril, da nimamo vec bencina, na koncu se je pa protestno - ker ga nismo upostevali in je bil ocitno uzaljen - izklopil, tako da smo ostali se brez podatkov koliko kapljic nam sploh ostaja. No, ko smo koncno zagledali crpalko je bilo skoraj tako, kot ce zejni v puscavi zagleda oazo! Olajsanje, da nam ne bo treba porivat avta ali pa stopat do pumpe je bilo ogromno.

Anonymous said...

Jooojjj full sem vesela, da si se videl s Katarino!!!
To me pa res veseli, da te je poklicala, če je bila ravno tam.

Super! A si ji povedal, da tvoja sestrica pričakuje otročka?? hihihihi

Pa me veseli, da nista porivala. Ker glede na vajino konstitucijo ne vem, kako bi se odločila, kdo bo porival in kdo opravljal s krmilom. Si Cmokota ne predstavljam, da poriva avto kakih 5 in več km... hahahaha v bistvu je ideja izredno smešna! ;o))

Anonymous said...

A to sta imela kak svoj show ali je bil to The 80's Show? Ker tega ta zadnjega sem jaz gledala na predpremieri in mislim, da bi ga lahko še ene desetkrat. :) Me pa veseli zate, da si se naužival ob druženju z dobro prijateljico in nagledal plesa. :)

Nadezhda said...

Svet je pa res majhen. :)

ambala said...

@smotkec: haha. jaz je tako seveda ne gledam. Vem, da je lepa zenska, a zame je prej vse drugo... So pa NL res precej arogantni kar se narave tice.

@sunshine: ne ni bil the 50's show. To je tako, da je bilo neko nizozemsko tekmovanje, potem pa so njiju povabili, da sta pokayala kako se res plese. Gre za show petih plesov, vmes se vsakic preobleceta, hehe. Res sta pozela ovacije. :D

@nadezha, care to elaborate? :))

ambala said...

Ka-ma: ne bos verjela, jaz sem eno tako dogodivscino ze imel (in ravno s Katarino ter njeno mamo). Smo sli na hlape, takrat se s Katro. In sva se rezala pol k zmesana, ko sva obujala spomine na tist. Zgodovina se ponavlja, haha!

Freycha, ne vem ali ve, pomoje ja. Saj se slisva tudi kdaj vmes. Ziher sem ji ze povedal! hihi

Najbrz bi porival Cmoko, ker ne zna vozit. Sicer pa: KDO JE PA ENKRAT POZIM PORIVAL TVOJ AVTO PO PARKIRISCU!?!

Anonymous said...

Jebela cesta, The 50's ne pa The 80's Show. Mi je kar malo nerodno. :( Hvala za popravek. Verjamem pa, da se tudi v takem nastopu da uživati 100 na uro. :D

Nadezhda said...

Lani sta hodila k nam na baletne klase; vsaj Andrej je bil zelo zagret, Katarina pa je bila ravno takrat nekaj hudo bolana in je vsaj en mesec ali pa še dlje sploh ni bilo na spregled. Morda letos tudi kaj vadita tam, ampak tokrat jaz "zabušavam". Jaz ju (pre)poznam, valda, dvomim pa, da sta si onadva zapomnila mene.

Anonymous said...

Joj, jaz se pa nič ne spomnim, da bi ti moj avto porival..... khmmm.... moja Pikica je pa vedno delala. Edino, ko sem totalko z nje naredila, pa ko je bencinska pumpa šla......
A si jo res porival? hmmm

ambala said...

Sunshine, noben problem sploh! Se zgodi, hihi... Baje, da je super show ja, jaz ga ŽAL nisem videl.

@nadezda! A tako, od tod torej navdušenje nad baletom!! AHAAA

Freycha, ja iz postle si me zvlekla, maldane, da nisem v pižami porival... Me je skor kap pol! Js že nam pozabu, haha...

Anonymous said...

jaaaaaa sem se spomnila. Joj, takrat mi je pa elektrika šla v avtu......

Anonymous said...

Nizozemska je res cudovita! Tudi sam sem jo kar dosti prepotoval.... No ja..Dobro poznam Hag - predvsem Crazy piano bar :) in pa seveda Amsterdam. Eno leto sem namrec prezivel v Bruslju in nam je bila Nizozemska pac izletniska destinacija.. Kar pa se katarine tice - v njo se je pa res tezko "zagledat" :) Drugace pa lepo - ocitno sta res "badija"!

Anonymous said...

ooooo mr. london!

what an honour ;)

jah je lepa, če znaš najt place k so lepe... ni pa tko lepa k Slovenija, k je generalno lepa...

Anonymous said...

Zelo fajn in zabavno napisano! Uživala. Prosim takoj načrtovat naslednji izlet :)

Anonymous said...

Opa, seksi grad, seksi most, seksi sladoled. Vse seksi.

yanmaneee said...

vans outlet
kyrie 6 shoes
kd shoes
off white hoodie
converse outlet
off white nike
yeezy boost
calvin klein underwear
timberlands
adidas gazelle

tavo said...

replica bags 168 mall this contact form t5k77t3n63 replica bags online uae replica bags lv visit site q7g68y9v57 replica bags london 7a replica bags meaning replica gucci handbags h9x70a3l87 replica bags blog

Unknown said...

g5t80k7h39 o3l22m9v11 p2e15b7a94 w7h73s4j02 c4d26j2x46 i3w40e7r54

loche said...

z7d05r1v40 q0h47v0e17 j7c43m0a11 n5v04c9r26 r4r77q9d36 d5c08r9m64