Friday 6 April 2007

Zloćinci

Velika noč. No, pa kaj. Pri nama doma je nikoli nismo praznovali, razen, da je bil izgovor za pečenje potice, delanje pirhov in malo bolj nezdrav zajtrk. Sama maščoba in holesterol. Lansko leto smo se nekaj tudi trudili v Amsterdamu, pa smo se mel fino, čeprav brez obveznih slovenskih dobrot. Pirhov ne poznajo (no, jajca majo, farb pa ne), hrena v trgovinah sploh nimajo, da o potici seveda ne govorim. Saj imajo neke svoje nizozemske zadeve: kolače z marcipanom in čokoladna jajčka in take cukrarije. Sam me nekak ne pritegnejo, ker to itak v velikih količinah jem vsak dan... Tako je moj zajtrk danes müsli z jogurtom.

Ok, o politiki na blogu ne pišem pogosto. Ne vem zakaj. Mogoče, ker me itak vse nervira, še posebej kar se dogaja v Sloveniji. S tole ablastjo! Včeraj sva si preposlušala cel sestanek, ki so ga novinarji imeli na temo Tehnologija obvladovanja medijev. Če vas zanima, evo tu najdete vse. Grozljivka, vam rečem. Da niti ne omenim, kako se obnaša tale Slivnik!! Dnevnik, edini časopis za trenutne črne dni slovenskih medijev. Dobro, pa Mladina. Samo ta je itak tednik. Čeprav roko na srce, oba včasih malo pretiravata ...

No, ampak znervirala me je pa danes novica, Washington posta, da Irak (seveda) nikoli ni sodeloval z Al Kaido in da so to v vladi zločinca Busha več čas vedeli. Saj to samo po sebi ni nobeno presenečenje, a zdaj je vsaj uradno! Da o "napadu" na Dvojčka sploh ne govorim, ker sem prepričan, da so Američani sami zbombardirali stolpnici. Tako kot so čakali na Pearl Harbor, da so imeli razlog za vstop v 2. sv. vojno in so pri ljudstvu opravičili napad na Japonsko. In čeprav so ves čas vedeli, da jih Japonci nameravajo napasti. In važno, da tudi Slovenci sodelujemo pri tem. Naš vele Ehjavec, ki ni ravno mož beseda!

Samo vprašanje: kdaj bosta Bush in Blair stopila na sodišče kot agresorja na tujo suvereno državo? Kjer ni bilo dokazano sodelovanje s terorističnimi organizacijami, kjer nevarnih orožij nikoli niso našli. Kjer zdaj narod bolj trpi kot je pod Huseinom. Kdaj? Kje je junak, ki jih bo spravil pred sodnika?

3 comments:

Anonymous said...

Ga ni junaka, vsaj zaenkrat še ne. Mogoče čez čas.

Pri nas tudi nismo ravno praznik-fanatiki, tako da še do šunke niti prišla nisem :) Pirhov tudi še ni...mogoče jutr :)

ka-ma said...

Ambala, ti bi se moral enkrat dobit z mojim mozem....imata cisto podobna stalisca!

Kar se pa agresije na Irak tice, je pa vsem ze zdaj jasno, da se bo zadeva vlekla se dolga leta in da odgovorni ne bodo nikoli poklicani na zagovor! Zaj...ali so cel narod, pobili na tisoce ljudi, pa bodo do smrti ziveli na svojih rancih in uzivali. Ni pravice na tem svetu!

ambala said...

Ka-ma, z veseljem. Ali tu pri nas ali pri vas ;)
Žal nas je bolj malo takih, ki nas drugi obtožujejo "conspiracy theories". A ok... zgodovina bo povedala svoje.


Včeraj sem gledal film Gandhi. To je način upora. Ta človek je bil genialen!

Kar se tiče Iraka, samo sočustvujem z narodom in mu želim vse najboljše...