Monday 6 August 2007

kino

Ne maram velikih kinomatografskih poslopij. V vseh takih situacijah se počutim kot živina in tisti res pravi masovni potrošnik. Nikoli nisem maral skupinskih zadev: turističnih potovanj, skupinskih ogledov, masovnih koncertov ...

Nedelja zvečer - dan za kino. Pa sva šla. V enega od teh veleamfiteatrov. Šla sva gledat Ms Henderson Presents. Glede na to, da sva oba ljubitelja britanske kulture in jezika sva pričakovala dober film. Z Dame Judy Dench naj bi bilo to zagotovljeno. In nisva se motila. Gre za luškan, nenaporen film o stari bogati aristokratinji, ki si, potem ko ji umre mož, omisli svoje gledališče. Nepotreben igralec je bivši zmagovalec Idolov Will Young, trd in neprepričljiv, še poje ne zadovoljivo. Nastopa pa tudi lepa Kelly Reilly z zelo lepim oprsjem in prijetnim obrazom... Film je posnet po resničnih dogodkih. Režiser Stephen Frears je zagotovil lepo režijo in fotografija je sijajna. Film vreden ogleda.

Ampak moj namen ni bil pisanje recenzije. Namen posta je povedati, da sva bila v dvorani SAMA. Popolnoma. Kar se nama še ni zgodilo! Najprej sva pričakovala še kakšno dušo. A ko se je film že krepko začel, sva ugotovila, da se tak film poleti težko kosa s Simpsoni, Heriji in Šreki.
Skratka.
Imela sva svojo privatno projekcijo. Sva se zelo na glas režala, komentirala in se nasploh zabavala. Prvovrstno!

Kakšen je sploh profit takšnega prikazovanja? Nikakršen? Bi film vrteli tudi če ne bi bilo prodane niti ene vstopnice. Ali pa bila prodana ena in imetnik le-te ne bi prišel? Zaslužijo toliko s filmi kot so Die hard in It's a boy girl thing, da si lahko privoščijo art film, čeprav to sploh ni? Nazadnje sva ob podobno skopem občinstvu v Utrechtu gledala Grbavico. Bilo nas je 15.

Zdaj pa res v gore.

10 comments:

Anonymous said...

zadnje čase se mi dogaja, da ČE grem v kino, nas je maksimalno 20 v dvorani. Je pa res, da tudi mene ne boste našli v dvorani, ker se bo predvajal kak Šrek, Harry Potter, Pirati iz Karibov ali kaka podobna "bedarija".....

Pa je v bistvu še boljše. Se vsedem tako, da ne poslušam prežvečevanje kokic in srkanje kokakole, pa je volk sit in koza cela...

kasparina said...

Oh, še prekmalu boste hodili gledat SMO to... ahahahaha:) Nas je že doletelo, zadnji dve leti imava vse risanke pod kapo.

Zaupaj rožnati, pozabi na madeže! said...

men se je to tud enkrt zgodil. k smo šli u celju gledat nek pedrski film s frendi. smo bli sam mi not. ful zabavn. čistilka ns je pršla edin enkrat vmes pogledat.

Vesna said...

jaz sem v Koloseju v Lj sama samcata gledala prvi dela Ice Age-a


Me je blko kar malo strah :)

Vesna said...

Aja... pa najboljša kinopredstava ever mi je pa bila na Vič-u: popoldne ob štirih nas je v dvorani 10 gledalo Notting Hill. Tako na glas še nisem slišala režati se ljudi. Tip v vrsti pred mano je s koleni butal ob glavo od smeha. Ful sproščujoče... sploh ker sva s kolegico šle v kino, namesto da bi se učile za ustni izpit, ki sma ga imele nasledni dan. No, ona ga je naredila, jaz pa sploh šla nisem. :)

mami3 said...
This comment has been removed by the author.
ZokyS said...

I love Judi Dench... zelo simpatična starejša igralka, o njenih sposobnostih pa govore številne prejete nagrade. Ta film si bom vsekakor ogledal (sploh ob tako pozitivni recenziji). ;)

yanmaneee said...

yeezy boost
balenciaga
jordan 12
golden goose
birkin bag
yeezy boost 350
golden goose outlet
nike air max 270
off white
jordan shoes

yanmaneee said...

kd 11 shoes
nike vapormax
nike air max
air max 270
off white
curry 4
balenciaga
hermes handbags
supreme new york
fila shoes

tislesh said...

hop over to this website have a peek here Source Ysl replica handbags click this link now cheap designer bags replica