Tuesday 4 September 2007

POPAČENKA TEDNA

Glede na to, da sva včeraj prišla iz Berlina (čigar potopis sledi), danes naslednja popačenka:


RAJZEFIBER (nem: Reisefieber): potovalna mrzlica.


Meni sicer potovalna mrzlica zveni kot nekakšna huda neozdravljiva bolezen. Mi je rajzefiber velik bolj všeč. Pa čeprav ga sam nikoli nimam. Cmoko pa vedno. Jaz vedno pakiram zadnji moment, na letališče pridivjam zadnji moment, pa vse se vedno lepo izide. Manj ko planira človek, boljše je! Cmoko mora met pa vse pod kontrolo in bit na letališču uro in pol prej, ker lahko se vmes zgodi še gumidefekt, polpa bohve, če sploh pridemo pravočasno tja... Nasprotnosti se privlačijo, ne?

9 comments:

Vanja said...

Nikoli nimam te bolezni. Spisek si napišem prej, nato pa zanji moment vse skupaj namečem v kufer, pa gremo! Dej kmal napiš kej od Berlina, ker sem firbec!

ambala said...

pride pride, hehe :D

Anonymous said...

Jaz imam rajzefiber samo na pol. Nikoli nisem živčna zaradi samega potovanja (leta, druge okolice, kulture...), me pa ob živce spravlja pakiranje in misel, da sem gotovo kaj pozabila.

Gay Chef said...

:-)) Situacija mi je nekam znana. Pri nama je isto, kadar se kam odpravljava, Mutzee se sekira že tri dni prej, piše sezname, pakira, kljuka, tuhta kaj še rabi. Je pa zanimivo vse skupaj in zabavno, pa zelo redko po njegovi zaslugi greva kam brez česa zelo nujnega...

Anonymous said...

Mene pa matra čisto druga oblika rajzefiberja: ful bi šla, pa ne morem. Danes sem ravno dobila Lonely Planet: Paris in v glavi vročično pakiram in načrtujem, pa nimam pojma, a mi bo letos še zneslo, ali ne :-(

Anonymous said...

joj, jaz pa par dni prej ne morem spati, samo razmišljam, kaj moram vse vzeti, česa ne smem pozabiti, pa potem na koncu se mi vedno "mudi" - cmoko stajl, pa vedno kaj pozabim doma....

Anonymous said...

Midva doma nisva pozabila se nic pomembnega, je pa res to, da imava vedno premajhen kufer, pa ceprav not napakirava 28kg. Vsak. Pa se potem krizajo stevardese ob check-inu.

Ne vem, ce je rajzefiber povezan s tem, da smo veliko potovali ko sem bil otrok in sem tega navajen... Al pa samo nonsalanten, hehe

Unknown said...

jaz ga nimam več, se mi zdi da bi bilo fino, da spet pride... letos sem celo malo malomarno odrinila na pot in mi je potem zmanjkalo par stvari. vendar se to zgodi vsako leto, vedno pozabim kakšno malenkost. pasoš in denar, to pa tudi 10x pregledam, ker to lahko nadomesti vso prtljago.
joooj, s temle "razjefiberjem" si me pošteno "zrajcal" - pa glih konc dopustov je:(, pa ti predlagam, da se kakšen deževen torek spomniš tudi na tole popačenko:)

ambala said...

se ti lušta spet kam it, a?
Men tud, pa sem ravno prišel domov. Čeprav SOVRAŽIM pakiranje. Meni se pasport in denar zdi tudi najpomembneje, brez ostalega se za preživet. Malo manj komot, a vseeno.