Sunday 18 February 2007

sestava Nivee

Ker se je Nadežda ponudila, da strokovno pove sestavo moje nove kreme, ki je baje hidratantna in samoporjaveča, sem začel v oknček za komentarje pisat sestavo... Samo da ima krema zgleda preveč predolgih in prezakompliciranih imen, da bi to bogi okvirček zdržal. Far toooo much pressure... Tako zdaj v novem postu sestava kreme:

@ Nadežda: wow expertka: Tega je ogromn! Uf se potrudim:
Aqua, Ethylhexyl Methoxynnamate, Glycerin, Cyclomethicone, Polyglyceryl-3 (kolk y v teh sestavinah!!!), Metylglucose Disterate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methodxydibenzolymethane, Dihydroxyacetone, Methylpropanediol, Myristyl Myristate, Cetyl Alcohol, Tapioca Starch, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Vitis Vinifera, Xantan Gum, Trisodium EDTA, Citric Acid, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Lonalooi, Limonene, Benzyl Salicylate, Hodroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylpjenyl, Methylpropional, Aplha-Isomethyl, Ionone, Citral, Coumarin, Citronelloi, Parfum.

OK. Od vseh teh sestavin poznam štiri: vodo, citronsko kislino, glicerin in parfum. Kje so vsa moja leta kemije!?!? Jaojao.

Je krema good al je no good?

22 comments:

Freycha said...

Joj.... sej te kar mine, ko vse to prebereš hehehe

good je že, vprašanje le, če je dovolj dobra za tvojo lepo kožo ;-))

Sicer pa ti meni še vedno ne verjameš, da si mi zdej bolj seksi (čeprav si moj bratec), kot pa 10. let nazaj, ko si bil pravi babyface. Veliko bolj šarmanten!!

Freycha said...

torej.... si se danes zjutraj zbudil še s kožo na obrazu, ali je ležala poleg tebe in Cmokota na postelji??

Anonymous said...

Ampak mene pa se sedaj zanima kvalteta kreme! Da vidim ce sem mal mim udaru s tistim glede cen!! :) Kdaj bo analiza?

Anonymous said...

Po mojem ga je krema čist okupirala, nima časa pisat :)

Freycha said...

upam, da ne išče še vedno obraza po postelji hihihi

Anonymous said...

Nadedzha, please analiza kreme, čakamo, good ali no good!?

Anonymous said...

ja, suspenz postaja neznosen ;)))

ambala said...

Jah tkole moji prjatli, faco imam še na sebi (hvala Freycha!), barva je mogoče za odtenek temnejša, noben od znancev pa še ni prišel do mene in rekel: OH a ti si pa v Aspnu smušal!? Ne. Baje da traja 4 dni.

Mazolov nic vec kot ponavadi, Nadežda pa še vedno ni nič odgovorila... tako, da kar se tiče kemijske sestave še vedno ne vem ali je krema dobra ali ne.
Meni se ne zdi posebej slaba, ni pa najboljša žavba, ki sem jo dal na ksiht.

Poročam o nadaljnjem razvjou dogodkov.

Anonymous said...

Isuse... vsi pravjo, da je treba nazaj k naravi.... Jaz mam same naravne kremce zdej na stara leta, pa nimam čist nic vec gubic kot prej... no kaksna mora bit za vzorc.
hihi... paz da ne bos zgledu ko da si si botox vbrizgal...
Kasparina

Freycha said...

Ambala, malo heca mora biti..... na tvoj račun si tako malokrat lahko privoščim (ker sva tako daleč narazen), da moraš razumeti, da si pač nisem mogla pomagati ;-)

Pa brez zamere prosim ;-)

Nadezhda said...

Sori, sori za zamudo. Čez en teden imam izpit in sem že čisto živčna.

Krema je - fanfare, prosim - povprečna. Jaz se s tem ne bi mazala. Ima sicer vlažilni faktor, ampak ne ravno izjemnega, ima UVA in UVB zaščito in samoporjavitveno sredstvo, je rahlo komedogena. To pomeni, da če imaš mešano ali mastno kožo ali nasploh kožo, nagnjeno k mašenju por, se ti bodo lahko delali mozolji po uporabi te kreme. Pa nasploh je čisto kemična zadeva.

Sama najraje kupujem izdelke, ki imajo za vlaženje ureo ali hialuronsko kislino, ki sta izjemno dobra vlažilca; v večini izdelkov pa uporabljajo glicerin, ki je tudi vlažilen, ampak meni za obraz bolj ustrezata zgornja dva.

Poleg tega se izogibam krem, ki imajo konzervanse, umetna barvila (FD&C dye)in umetne dišave (Parfum), ker lahko v veliko primerih te sestavine dražijo kožo.

Te zanima še kaj?

Aja, nasplošno (vsaj v Slo) prodajajo zanič kreme za moške - vsaj v cenovnem rangu Nivee in se bolj splača uporabljati kreme za ženske. hihi

Nadezhda said...

London - glede na to, da sem malo spoznam na zadeve bom rekla tako. Najboljše sredstvo za umivanje obraza, ki sem ga našla do sedaj stane 3€, najboljši tonik pa malo pod 2€ (alterniram z enim, ki stane malo nad 3€).

Idealne kreme še nisem našla. Oz. sem jo že skoraj, pa mi močno maši pore in sem po enem nanosu pridelala 10 mozoljev.

Tudi moja prijateljica, ki ima fetiš na high-end kozmetiko, je našla (zanjo) idealen gel ter mleko za čiščenje obraza za (vsakega) 4€.

Torej: kar se mene tiče obstaja neposredna povezava med sestavinami kozmetičnega izdelka in njegovim učinkovanjem, kar pa ni nujno za ceno glede na učinek.

ambala said...

No, ecco, zdaj vsaj vemo.

Mažem se še do petka, če ne bom čokoladne barve jo zabrišem v smeti. To je bil tudi namen testa.

Sem že slišal, da je glicerin slab za obraz ker maši pore...

Pomoje bom kar ostal pri svoji Biotherme kremi na olivni osnovi. Zgleda da je še najbolj naravna. Sicer ti pa v prihodnje pošljem še to v analizo. hehe (piš mi na mail, ker tvojga nimam)

Nadeždi NAJLEPŠA HVALA! Kljub izpitu je analizirala mojo kremo. Kolk lepo!! Povej kdaj mas izpit, da držim pesti!

Nadezhda said...

Moj mail dobiš na mojem blogu, čisto na dnu v desnem meniju. :)

Za izpit še ne vem, kdaj ga imam, ker je ustni, razporeda pa še ni.

ambala said...

aha... sem že zanč iskal, pa nisem našel... eni smo bolj "dim"...

Anonymous said...

Nadezdha: Thx za te info! Sedaj lahko tudi sam povem, da imam s temi kremami skoz problem! Imam suho kozo in tezko najdem - oziroma ne najdem moske kreme, ki bi me "zadovoljila". Zato se vedno na skrivaj zmuznem v kopalnico od moje drage in se tam "nasemim" po obrazu... Seveda je ze cez par minut ogenj pod streho, saj ona takoj opazi, da sem megalomansko trosil kremo od nje, katera je svinsko draga etc... :)
sem pa sedaj koncno dobil odgovor, katere sestavine moram gledati pri nakupu kreme za mojo "suho" faco! Thx se enkrat :)

Nadezhda said...

Ambala - najbrž nisi računal na to, da sem naslov malo skrila. Pač ni objavljen zato, da bi mi vsak psihič, ki me bere, pisal. ;)

London - žal pojma nimam, kako dobra/slaba je moška kozmetika v tujini. Slovenija na tem področju pridno caplja zadaj. Zato imaš na voljo, da kupiš žensko kremo ali pa temeljito poizveš za eno kvalitetno moško. Pa obvezno pred nakupom high-end kreme zahtevaj, naj ti dajo nekaj testerjev. Toliko, da se boš lahko vsaj 5 dni mazal. Učinki kreme se ne vidijo kar čez noč, zato ne nasedaj tovrstnim obljubam.

Pa še to: papir prenese vse, zato ne nasedaj obljubam, ki jih kozmetični giganti napišejo na svoje škatlice, ampak raje preveri, kaj zadeva vsebuje. Načeloma manj kot je sestavin, boljše je. Ker tista krema, ki je samo vlažilna, ima pa 40 sestavin, ima noter veliko nepotrebne kemije (dišave, barvila, konzervansi, alkoholi,...), ki lahko draži kožo.

Za suho kožo je skoraj mus tudi tedenska uporaba vlažilne maske. :)

ambala said...

Me veseli, da smo tudi psihiči, ki te beremo, haha!

Jah saj to je tudi problem, Nadežda, da so vse te zadeve napisane po kemijskih sestavah (formulah) in da zato mi nepoučeni pojma nimamo kaj je not in kaj je dobr in kaj ne.

Mogoče lahko na svojem blogu (hehe) nardiš šnel kurz kaj je dobr in kaj ne. Torej česa se izogibat v kremah in kaj je dobr. Sam predlog...

ti pišem, samo te nisem hotu pred izpitom obremenjevat.

Nadezhda said...

Ti še zdaleč nisi psihič. Ampak blog je le javna stvar in ker ej včasih fajn, da me kdo lahko kontaktira, je dobro objaviti tudi mail. Vsakakor pa z objavo nisem hotla spodbudit ljudi, ki nimajo pametnejšega kot težit drugim, naj mi pišejo.

In ti ne spadaš v kategorijo težakov. Prav fajn si, da veš! :) Evo, izpit je v torek dopoldne. Fejst navijat zame. :)

ambala said...

Hej nadezda, torek dopoldne it is! Break a leg, ali kot mi recemo v mojem fohu: toi toi toi

Zaupaj rožnati, pozabi na madeže! said...

zakaj so pa EDTA not dal? a ni to tko kr huda kislina? aja ma še Na zravn. pol je to kao za pufr al kaj. pa a nista linalool pa limonen strupena? al je to v visokih koncentracijah. nam so govoril d to ful draž kožo, sam po moje res v vlkih koncentracijah.

ambala said...

No tko, kremo nehaul porabljat, ker nisem nič bolj porjavel in glede na analizo niti ni dobra krema. Roma v smeti.