Wednesday 21 February 2007

skret literatura

Začenjam blog roll. Zanima me, kaj berete na stranišču. Sam sem bral od malih nog, najprej Mikijev zabavnik, pa Mikija Mustra, potem v času vele bratstva in jedinstva Politikin Zabavnik, malo kasneje pa še Vogue Homme pa razne Hello in tak visoko kvaliteten trač tuje provinience (domačga nikol!). Od knjig pa vse mogoče... Dokler ni fotr rekel, da postaja naš skret zelo intelektualen, ker zdaj bere že Nietzscheja... hmmm...

No, zdaj berem fenomenalno knjigo Jonathan Strange & Mr. Norell (v originalu) Susanne Clark.

Ste kdaj brali, kaj berete ali prebirate zdaj? Če ne, zakaj ne... Ali na svojem blogu ali pa v komentarjih...


16 comments:

Unknown said...

se moram pohvalit, da sem si zadnjič na krasu na svoje jutranje opravilo vzela celo pet!!! mikijevih zabavnikov, ki mi jih je posodila moja najmlajša prijateljica. še vedno so zabavni, vendar je večina zgodb o jaki racmanu in paku-žaku-maku. pogrešam pepeta, buldoge in umnika ter belko:) ja, ni mi uspelo prebrati vseh v enem šusu... še dobro, da je to "opravilo" vsakodnevno ali pa večkratdnevno:)
o ostalih čtivih pa drugič...

Freycha said...

Ja, jaz zadnje čase spet na veliko berem. Ravnokar se psihično pripravljam, da se spravim na let nad kukavičjim gnezdom. Sicer pa ne morem brati na wc-ju. Tja pridem ko je nuja, se usedem, opravim, očedim in grem - 5. minut max!!
Berem pa raje na "svežem zraku".....

Anonymous said...

Na skretu nikoli...Drugače pa zelo rada in bi brala še več, če bi imela več cajta... Imam tudi na blogu čitalniški kotiček...samo bi lahko bil bolj ažuriran, pa žal ni...:( Kadar pa berem, pa same take stvari, ki so meni zanimive...nikoli pa kakšnih krimi romanov ali pa love-romanov; taka vrsta literature me sploh ne pritegne. Nazadnje sta mi v spominu ostali Desa Muck s Paniko in Vesna Milek s Kalipsom...

Lolita said...

Jaz v kopalnici berem samo v primeru, da si naredim ekstra vročo kopel in se odločim, da bi bilo fino notri zdržat kakšno uro ali dve. :)

Lolita said...

Ali tri. :D

Anonymous said...

Sobotno prilogo.

Anonymous said...

Vsak ponedeljek odvajalo, ki se ji reče Nova, drugače pa Dnevnik!

Vesna said...

Ojej....

www.kitajka.blogspot.com za sezname literature na kisanju...

drugače pa tudi direktno na mojem blogu za tekoči mesec


:)

Tudi na WC-ju.

;)

Anonymous said...

od malih nog, skoraj vse (razen poezije, edino to se mi nekako ne "izide"); cajtnge, revije, knjige, kar pač je (nazadnje vodič, kamor planirava iti na dopust - še ne izdam, kam, da se ne sfiži ;))))

Anonymous said...

Hirkani, si malce "zaprta" bi clovek reku :) Ce sam ob sobotah.. hehe

No jst vzamem prvo revijo ki mi je pri roki - ponavadi je to kaksen F1 magazin ali pa kaksen "Hello" od moje....

ursa said...

Na skretu? Se mi niti ne splača bukle v roke vzet, ker sem v cajtu, ki ga porabim za prebrat dva stavka, že spet zunaj skreta.

Če je pa glih panika, je pa za tiste tri minute tud flaša od praška čist fajn za preštudirat. Al pa škatla od vložkov. Al pa plastična vreča od skretpapirja.

ka-ma said...

Ko sem bila stara okrog 10 let sem knjige dobesedno pozirala in sem vedno imela kaksno v roki, tudi na straniscu. Potem se mi je pa prebiranje na straniscu uprlo iz higienskih razlogov. Zdaj pa tako ali tako nimam casa tam sedet kaj vec, kot samo toliko casa, da vse opravim. Potem mi ze kdo menca pred vrati...

Sicer pa tudi, ce bi imela cas, ne bi brala na straniscu. Bljak!!

ambala said...

@miskolada: hehe. stari dobri cajti!

@ lolita, kopalnica ni isto kot wc. sam nikoli nisem bral v banji. Verjamem pa, da je super cool.

Vidim, da jih kar veliko bere odvajala: Sobotna priloga, Nova...

@London: tipična wc literatura

@Urša: modelka cela. Žena od akcije, a?

@kama: sem jaz tudi razmišljal zanc o tem higijenskem vprašanju pa sem ugotovil, da ni nic manj higijensko brat knjige na skretu... ampak sej veš: vsako tele ma svoje vesele ;))

Anonymous said...

Berem Lady ( i know ...), sestavine šamponov, balzamov in gelov za tuširanje znam že na pamet, najbolj prav pa pride kakšne reklame za Leclerc ali pa Mečkator, ker so ravno prav obsežni in časovno usklajeni z mojim "dejanjem" :)
Ostalo čtivo si pa zasluži biti prebrano vsaj ob kavici.

ka-ma said...

Znanec mikrobiolog mi je pred casom razlagal, da so delali "random" teste in so ugotovili, da so "straniscne" bakterije celo na zobnih scetkah ljudi, ki imajo stranisce in kopalnico v enem prostoru. Vsakic, ko potegnes vodo se namrec zadeve razprsijo naokrog. Ne me vprasat, kaksne bakterije to so ali kaj podobnega, ker se mi ne sanja, ampak znanec je velik strokovnjak in mu 100% verjamem. Pomisli, kaj je potem sele na vecjih povrsinah, kot so knjige in ostala literatura!

ambala said...

Ka-ma, vem ja. Sem tudi sam slišal za raziskavo. Gre predvsem za ščetke, ki so v neposredni bližini koltička. Da se razumeva: seveda se strinjam s tabo, in da ni morda najbolj "košer" zadeva, ki bi jo človek počel za WCju, a bogzna kaj vse pojemo in popijemo v življenju. Manj kot vemo boljše je in malo bakterij tudi ne škodi. Se navajamo za tiste še bolj umazane kraje kot Kairo ;)