Monday 30 April 2007

Koninginnenacht

znameniti Utrechtski turn


Najpomembnejši večer v nizozemskem življenju. Splošni praznik in splošno rajanje.
Po mestih se postavijo odri, kjer se odvijajo koncerti, po ulicah ljudje na t.i. vrijmarktih prodajajo kar pač želijo. Večinoma je to krama, ki se je želijo znebiti. Nekateri (še posebej v fancy soseskah Amsterdama recimo) pa prodajajo antikvitete - stole, mize, vaze in what not.

vrijmarkt
študentska žurka

Predvsem pa je to priložnost za pitje in petje, hektolitre alkohola in žuranje pozno v noč. Midva sva šla spat sicer že zgodaj okoli 2h zjutraj, ker smo žurali že včeraj za rojstni dan Madame la Princesse... Danes pa šibava spet v A'dam... fotke so Cmokove
koncert na Neude


Danes pa na Koninginnedag!

5 comments:

Anonymous said...

Pri vseh teh lučkah in reki bi na hitro človek skoraj rekel, da gleda Ljubljano. No ja, ko sem malo bolj natančno pogledal, sem opazil razliko. Zgleda prijetno. Tako tipično Nizozemsko mestece, ni res?

ambala said...

ja res je, ja.... žal se mi zdi, da na NL itak ni nekih bistvenih razlik med mesti... ne glede na to, ali je to Maastricht ali pa Groningen...

Anonymous said...

Ja ampak so pa zato vsa po vrsti zanimiva. In taka, barvita. Barve so me na sploh na Nizozemskem vedno navduševale.

ambala said...

haha, če si ljubitelj rjave... pa odtenkov rdeče...

Anonymous said...

We sale online generic valium online. Buy valium now! http://osdir.com/ml/scsi/2003-11/msg00063.html purchase valium. The good quality.