Sunday 5 August 2007

počitnice in kajenje

Najino družabno življenje se je nadaljevalo tudi zadnjih par dni. Kasparino smo sprejeli kar v naši rezidenci, prišla je z luškanim sinom. Kar verjeti ne morem, kako hitro rastejo ti otroci!

V soboto sva šla na kosilo s simpatično in postavno Sunshine. Ker so se mi že na Nizozemskem cedile sline ob njenem zapisu o čevapčičih in šopski solati, je bila odločitev o obisku Portala, restavracije, ki nudi tudi tako hrano, logična. Ona je papala pleskavico, Cmoko čevapčiče in jaz ražnjiče. Plus tri šopske. Mljac!

Za zvečer sva bila zmenjena z Lolito in Blažem. Ob 22h. Ker se je ob 21:30 še tuširala, sva lepo sedela doma in gledala TV. Na Mezzo je bil posnetek Straussove opere Ariadna na Naxosu (v kateri je pel tudi eden od mojih profesorjev), tako sva ob martiniju in Jaffa keksih lepo uživala v blagozvočnem petju. In čakala na Lolito. Ob 22:15 novo usklajevanje: od doma odideva čez pol ure, je djala. OK, ni problema, in ker zadeve poznam, jima naročim, naj pokličeta, ko sedeta v taxi. Ob 23:15 še vedno nič. Kličem in Blaž pove, da sta skoraj fertik, le še pas si mora izbrati. Ukažem jima, da morata biti najkasneje ob 23:30 pred Pošto! Midva sva potem tja prišla ob 23:45. Hehe... No, ja. Let them taste their own medicine. ;)
Joe Penas in Long Island Ice tea. Oz. več njih. Čestitke lepemu Blažu ob nezadržnem staranju. Imamo lep večer z opravljanjem in banalnim čvekanjem... Nakar se Zvoni, Jure in Lolita odločijo za obisk Casinója. Kar odločno zavrnem, saj poznam svoje gambling obsesije. Zato z Blažem IŠČEMO in IŠČEMO kako hrano. Na Čopovi nič, na Trubarjevi nič. Ostanejo le bureki. Sirov in pizza. Prav. Ob 2:45 počasi proti domu. Med tem vidimo, kako je Holiday's Pub v notranjosti skoraj prazen in vsi stojijo pred vrati in kadijo. HAHAHA!

Vesel sem, da je tak zakon sprejet. Se ne strinjam, da gre za omejevanje pravice kadilcev. Kadilci gredo lahko še vedno kamor želijo, le kaditi ne smejo povsod. Not the same thing at all! Se bomo pa vsi ostali (btw: tudi jaz pricinim kako cigaro sem in tja) počutili bolje in ne bom kot prekajen sir, ko se vrnem domov iz lokala. Kajenje je razvada in ne temeljna človekova potreba. Zato ni nujno človekova pravica. Nihče popolnoma ne prepoveduje kajenja. Le omejuje se ga. In kdor ni sposoben sedet par ur s prijatelji in ne kadit, se mi smili. Na kavo, koktail ali pivo greš s prijatelji, ne pa s cigaretami. Razumem, da je navada železna srajca. Zdaj se bomo morali navaditi tudi na to, da se družimo in zabavamo brez tobaka. Čez 5 let bo popolnoma navadno, da sedimo v lokalu in ne kadimo. Sredi osemdesetih si tudi nisi mogel predstavljati letov brez kajenja. Še jaz sem kadil v Adriji... Danes pa si ne moreš predstavljati, da bi kdo v letalu kadil.

Jutri greva na Krvavec za 5 dni. Obožujem našo hiško in hribolazenje po okoliških gorah. Že samo to, da sva tam je fenomenalno. Polnenje baterij.

16 comments:

Anonymous said...

Ježeštana, hvala za kompliment. *blush* Kot sem že napisala sta res super družba, čas je kar odletel in če bi bila večkrat v Sloveniji bi vaju z veseljem še kam peljala na kosilce. ;)

Maksimalno uživajta na Krvavcu! Naužijta se narave, miru in čistega zraka (in odstotnosti miši :)))))). In kot že rečeno... če vama danes zvečer kaj zapaše pretegniti noge bom migala v vajini soseščini. :)

miss.nymphee said...

Vegeterijanstvo je razvada. In ne temeljna človekova potreba. Alkohol je razvada. In ne temeljna človekova potreba. In še bi lahko naštevala, a verjetno razumeš, kam taco molim.

In kadi se že sedaj ne povsod. Sama se zavzemam za to, da bi se nekje lahko kadilo nekje pa pač ne. Trenutni zakon pa je le ponoven copy/paste EU in nima nobene veze z zdravjem Slovencev. Še manj veze pa z demokracijo.

miss.nymphee said...

Aja, skoraj bi bila pozabila, užvajta na hribu. ;)

ambala said...

Ojla Nymphee. Ja štekam. Ampak načeloma moje zdravje ni ogroženo, če je kdo vegeterjanec, niti če je alkoholik. Ja ok, lahko umrem zaradi BSE in ker me povozi pijan voznik, a to ni point.

Sam imam problem do kadilskih lokalov. Zakaj? Kdo bo določil a bo kadilski As al pa Cutty Sark? Parlament? Uporabniki? Na demokratičen način?
Kar se EU tiče: to smo si izvolili. Za zdravje Slovencev zdaj skrbi Bruselj... ;)

ambala said...

Aja: hvala za lepe želje! :D

miss.nymphee said...

Hja, vedno obstaja nekaj, kar nas lahko pokonča. :)

Odločali naj bi se pa lastniki lokalov, država pa naj rajši spodbujala nekadilsko varianto (besedno in finančno). Pa še čike naj podražijo, naj mi pa že nehajo kršit pravice. :)

Malenskost za lepe želje, za to da se izpolnijo pa prosim sama poskrbita. :P

ambala said...

A veš sej to je problem: bil je zakon, da mora biti v restavracijah večji del miz za nekadilce. Kdo je to upošteval? Redko katera restavracija, gostilna. Če bi se morali odločati gostinci sami, bi bili vsi kadilski. Kar pa ne gre... Kadar se folk ne zna obrnit sam, je tu zato država da stvari regulira...

miss.nymphee said...

Sploh ni res, gre za konstanten problem naše države, ki zakone ne glede na vse sprejema, ne poskrbi pa, da bi se izvajali. Zakon, ki predvideva ločene prostore za kadilce in nekadilce, je bil že postavljen, le izvajalo se ga ni. Inšpektorji niso zagotavljali, da bi se spoštoval, zdaj, ko pa je prepoved popolna, naj bi pa to zmogli? Bullshit.

Tudi s tem, da bi bili vsi lokali kadilski, se ne strinjam. Bi pa za odprtje nekadilskega lokala ljudje mogoče potrebovali določeno spodbudo. Denar za to bi z lahkoto zagotovili s podražitvijo cigaret.

In bi bil volk sit in koza cela. V tem primeru pa je koza cela, volk pa, poleg tega, da je lačen, še prekleto besen. ;)

Anonymous said...

Svoje gambling obssesije pa nisi v soboto nič omenjal. Morda bi si pa lahko izmenjala izkušnje.:-)
Zvoni

ambala said...

Ja zato pa raje nisem šel... ;)

kasparina said...

Zvoni - povabi ga, ko bo imel rojstbni dan...
ahahahha

Ne omejuje se nobena pravica. lahko kadijo(te) - zunaj. Not pa pač ne, ker je tudi moja pravica kršena, če želim v lokal ne da bi bila prekajena ko slanik. In je bila neštetokrat, ker se prav nikjer niso držali predpisa, da morajo zagotoviti plac za nekadilce...
"Lahko kadim tukaj?""Ja gospod, ni problema, lahko kadite, saj se nihče ne sekira. Prinesem pepelnik". Pa sem sedela za sosednjo mizo, reagirala, pa me je tip napizdil. To pa nobenega kadilca ni motilo, ha?

miss.nymphee said...

Kasparina, ne da se mi še enkrat razlagat, ker je v končni fazi važno zgolj in samo to, da boš od sedaj naprej dišala. ;)

Saša Gerčar said...

V vsem kar je zapisano pod komentarji Ambale, se podpišem še jaz.
Večina sedežev za nekadilce? Aha, sanje malega kitajčka. Npr. Joe Penas si je zamislil, da nekadilce strpa v zgornji majceni balkonček ...a dim, da gre gor? Uf, sori.
Zadnjič sva z mojim šla v na novo odprt lokal Dabuda ... naju popeljejo do mize, lepe, ob oknu ... le da za sosednjo mizo, ki je od najine odmaknjena le za 5cm, sedita dva in kadita. Ne, sori, jedla pa res ne bom z dimom pod nosom. Vprašava za prostor za nekadilce in naju odpeljejo v KLET ...ja, takle smo mel.
In če bi imeli zakon, ki dovoljuje kadilske in nekadilske lokale bi bilo tistih nekadilskih najbrž le 10% in še to le tisti, ki se nahajajo v kleteh ;)

miss.nymphee said...

Eh, kakšna črnogledost. ;)

Anonymous said...

Pozdravljam zakon, potrebno ga bo samo še striktno izvajat.Kadilec zelo lahko diha čist zrak, nekadilec pa zelo težko zadimljen in smrdeč zrak!

yanmaneee said...

off white shoes
ferragamo belt
supreme hoodie
yeezys
cheap jordans
michael kors outlet online
kd 11
michael kors outlet
supreme clothing
stephen curry shoes