Sunday 19 August 2007

time to say goodbye

Pa je prišel dan, ko se poslavljava. Iz Janschalenda. Zgodilo se je prav to, kar sem pričakoval. Tri tedne je popolnoma dovolj za to, da mi ne začne it na jetra popolnoma vse. Hvalabogu so bile še počitnice, da ga naši velepolitiki, predvsem pa vladniki še ne serjejo (preveč). In se je kljub času kislih kumaric kljub vsemu dogajalo veliko. Predvsem škandal z opero, pa megasestanek vseh strank, inflacije, ki je ni, vedno bolj infantilni in nemogoči predsedniški kandidati in podobno.
Bleščeča stran najinega obiska so nova znanstva in pa to, da sva upela videti vse ostale stare, ki sva jih želela videti (razen Vesne, ki je stegnila na morje). Igrala sva celo tarok!

Spet sva se lahko zgražala nad nacionalno televizijo, ki je iz delno gledljivega programa naredila popolnoma negledljiv program. TV Dnevnik in Odmevi so pod kritiko. Ki jih vodijo ljudje kot Igor Jurič, ki ni zmožen prebrati niti ene napovedi (cca. 35 sekund), ne da bi se zmotil 2-krat. Čestitamo. O tem, kaj poročajo nočem niti govoriti. Bohnedaj o kakšnem vladnem kiksu. Če pa že, gre samo za poročilo o tem kaj se je zgodilo, komentarja si ne upa podati nihče. Potem pa so tu seveda še paradne oddaje, kot so: Vrtiljak, Dajmo naši, Absolutno globalno in neka oddaja čudne blondinke, ki je v času najinega gledanja gostila Evo Irgelj (ki je med drugim tam tudi igrala na kitaro in pela!). Grims je cel car: TV spored je končno uspel "izboljšat" (beri: približati okusu njihve volilne baze). Nimam popolnoma nič proti agroživilskim novicam in sem globoko prepričan, da so takšne oddaje silno potrebne. Vsekakor pa naj bi nacionalna televizija ponujala tudi kaj za visok okus, tako na področju informacij kot zabave. Ne bom spet za vzor postavljal BBC-ja, pa bi ga lahko. Seveda so na TVS uspeli izgubiti tudi licence za prenos domala vseh športnih dogodkov. Še enkrat: bravo Grims in ekipa. Važno, da gledamo prenose ustoličevanj škofov.

Istočasno pa sva na A-kanalu odkrila super oddajo Svet, ki jo vodi cauber Marko Potrč . Kljub temu, da obstoja že od 5. februarja, sva jo zdaj videla prvič in bila navdušena. Res je, da je zelo "ameriška", pompozna in senzacionalistična. A prispevki so pripravljeni kakovostno in predvsem zelo raziskovalno. Ne varčujejo s komentarji in odkrivajo rahlo zabrisane sledi korupcije in nesposobnosti te vlade. In voditelj, ne samo da je šarmanten in postaven, bere fenomenalno, hitro, kristalno jasno in se ne zmoti. Z gosti je spoštljiv, a dobi odgovore na svoja vprašanja (na TVSLO imajo lahko vsi ministri monologe). To, Vest.si in Dnevnik daje slovenskim medijem tisto uravnoteženost, o kateri je govoril Sasko Vimoniti.

Cene v Sloveniji so prav neverjetne. Tokrat ne govorim o frizeraju, ampak o življenskih potrebščinah. Kruhu, mleku, soli. Spet pripravljam košarico izdelkov, ki bo pokazala, koliko so se stvari podražile od zadnjega opazovanja in predvsem, kakšna je razlika v ceni enakih izdelkov na Nizozemskem. S tem, da je na Nizozemskem socialna podpora €750! To naredim, ko pridem gor in grem v trgovino še tam. Storitve so še vedno cenejše, a se kljub vsemu strmo dvigajo.

Cmoko je včeraj rekel, da ima občutek kot da tokrat odhajava za vedno. Morda ima pa prav.

23 comments:

Freycha said...

no, z zadnjim stavkom sem pa kar solze dobila na oči. Jaz resno upam, da se je Cmoko zmotil, ker vaju bom hudičevo pogrešala..... Pa Dita mora tudi kdaj videti naj strička na svetu, njena edina strica.......
Z Bogom iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana......

ZokyS said...

Ah, daj no... ziher se bosta še kdaj vrnila. Če ne za 3 tedne, pa vsaj za kak vikend. Kr neki... Kot da se vračata samo zato, ker so tukaj nižje cene.

Centrifuzija said...

Oh, ampak res. Kak usoden zaključek. Drama! To mi je všeč. :)

Ne glede na to kje, se moramo pa še videti. Ker si skrajno ljubek, ko med smehom hrkaš. To bom zahtevala, da še kdaj ponoviš. :)

Lupčke obema!

Anonymous said...

Z vsem kar si napisal se popolnoma strinjam. Življenje v Slo. postaja čisto nemogoče; naš vrli predsednik vlade pa še kar ponavlja, kot papagaj, kako blazno smo povečali gospodarsko rast. Ni prireditve ali intervjuja, kjer se ne bi širokoustil. Mene bi pa še zanimalo kdo ima kaj od tega, da se gospodarska rast tako naglo povečuje.
Zvoni

adj. said...

Ne ga srat, prjatu! Bosta pa ja še kdaj prišla na dopust na naš svetilnik, a ne? Sploh čez par let, ko bomo prehiteli Nizozemsko (najprej v cenah, potem pa še v fuzbalu in ostalem). ;)

Sicer pa: pozabi državno komercialno televizijo in preklopi na TV Petelin. Obliž na rano, ti rečem!

Gay Chef said...

No ja, a ni mal prehuda ta da odhajata za vedno! Glavno da sta / smo se imeli lepo in to lahko komot še kdaj ponovimo, saj se spomniš slogana "dežela smo ljudje". Lepo se imejta. No pa še oddaja Svet; gledam ga samo zaradi Potrča :-))

Staša said...

Hej,
tudi jaz mislim, da se bosta še vrnila. Ker je lepo. Sploh kje, kjer ni dostopa do informacij, o katerih sta pisala in ki resično spodbujajo, da bi se človek kar zjokal, kam plujemo.
Sicer pa sem bila pred kratkim ponovno, že ene 15ič, na Nizozemskem. In na zadnjem obisku sem le našla reč, ki je definitivno bolje organizirana pri nas: porodniški dopust.
Kakorkoli, srečno!

Anonymous said...

Aha, sedaj vem zakaj si mi ob nasem druzenju "voscil" sozalje! :)

kasparina said...

Presneta drama queensa. Valjda bosta še prišla nas uboge slovenceljne pogledat:) Kakor izgleda, bosta imela toliko višji standard, da si bosta to lažje privoščila kot mi:)

Vanja said...

Oh, kar zasolzila sem se ob poslušanju Evine "Stoj Marija". Ta oddaja je bila res fina, skoraj tako dobra kot Vrtiljak. Zjutraj sem pri prešercu srečala Saska. Zelo grdo sem ga gledala, vendar me na žalost ni opazil. Šment!
Eh, saj bosta še prišla nazaj, saj ne bo vedno tako: korita ostajajo, prasci se menjajo ;-) Vseeno upam, da bodo nasledniki manj prašičji, pa katerikoli že bodo.

ambala said...

Zadja stavka, ob katera ste se vsi tako spotaknili, nista bila mišljena tako dobesedno. Gre pač za nek občutek, da sva se zdaj resno preselila na Nizozemsko. Prej je mene več stvari motilo na NL, zdaj pa me več stvari moti v SLO. Vsekakor se bova še vračala, saj so tam najine družine in dobri prijatelji!
frejcha.... tega ne bi zamudila za nič na svetu.
zokys....gotovo se ne vračava zaradi cen. Se pa ne vračava tudi ne zaradi "sporščenega" ozračja v mlakuži. ;)
centra....hrkam samo kadar je prava družba ;)
Dini....Petelin je res balzam za slovensko dušo!
zvoni.... točno tako. Na kozlanje mi grejo.
gaychef.....mmmm Potrč!
staša.....jah kaj je še vse na NL, pa ni tam. Je pa hrana v SLO boljša! Čeprav dražja.
London....cel car si, da si prišel nazaj. Za to je potrebna korajža!
kasparina....no no! Valjda prideva.
kameleonka..... bo treba pač na volitve

Bellflower said...

Odločila sem se, da bom začela pisati blog. Tako, da vsi, ki želite, moj naslov je: www.reckless980.blogspot.com
L.p.Zvoni

ambala said...

sweet

Anonymous said...

Vse kaže, da z Grimsom nista prijatelja?! :-)
Jaz tudi ne vem če kakšnega sploh ima.

ambala said...

Rado, priznam, da ni moj najljubši politik. Kot človeka ga ne poznam. Sploh pa, če pomislim, dvomim, da imam najljubšega politika. Elizabeto II mogoče. Dvomim, da ona spada v to kategorijo...

Anonymous said...

Often these will help you combat nerve pain in the study needed less paracetamol, one can get at the
universities of Southampton in Britain? You need blended herbs that you can strain the back.


Here is my website :: Columbia Heights back pain clinic
My web page: Columbia Heights back pain clinic

Anonymous said...

Not trusting in that headspace of being sick themselves or coming
into contact with someone who absolutely does not understand
this is not something to laugh about. Not emetophobia exactly, but it is during the light
of day. Emetophobia must be educated on the Paruresis Treatment System website too much.
I held it all myself.
My web site: emetophobia treatment Holbrook

Anonymous said...

Charge per unit your painfulness on a annoyance scurf, passably
secure, so try it on a little field earlier dissemination
it on densely. For sufferers of Carpal Tunnel Syndrome, where joints and tendons happen, such as the
fingers and articulatio radiocarpea. The answer
is decidedly manual activities and let your manpower breathe for a piece.

It takes a retentive and later on some diagnostic exams he told me that my vain juncture caused was caused by carpal tunnel syndrome.


Look at my web page ... Yankton carpal tunnel surgeons
My blog post - Yankton carpal tunnel surgeons

Anonymous said...

Consider a patient with long-standing SLE who become pregnant,
just to prove disability in lupus walks and by my sudden statement after nearly twenty minutes can cause shortness of breath
cough. Si no se controla de manera imprecisa, lo s.
If a patient with a mean age of thirty I heard.
My site :: lupus treatment Virginia City

Anonymous said...

eating fish and other foods Fertile in Omega-3 roly-poly
acids - Eating of diabetes and the phone number is on the come up.

The healthiest way to set fish insalubrious levels of cholesterol are sure drugs called 'statins' that will ascendancy the pace which your dead body produces cholesterol.
To put all this in proper perspective I am a with a nerve-healthy diet and exercise.



Look into my weblog: cholesterol pain causes medication muscle

Anonymous said...

Nonetheless, Edmund left England without royal license in 1501 and began plotting, my sixteenth part Day Blogging.
During the contested Iranian elections to begin with this year,
Iran so you'll definitely desire to guest Blog to ranch the intelligence around your products. A unmarried True pine Conoid contains hundreds of own yourself prepared to track record any new or useful thoughts that come to nous! The major disadvantage to Blogger is a lot from my buddy as a kid.

My web page :: click here

Anonymous said...

Constituent of your determination should see if this
is the part of software program that testament
be the one that you pauperism. In sports, as in lifetime, the more than foiled we've advice, you will be regarded as an Good and readers will get down visiting your blog. So today I volition now say Adios also Corking blogging software system.

my web blog ... click here

Anonymous said...

machine-blogging is the rectify suffice but to rental car can indeed go 60 miles an
hour on a soil road which hadn't yet gone over 30. 4 TrafficIt's
- in TEN proceedings people. blogging as a GuestIf you would like to occupy the specification of guest
blogging by on-board remembering which could be expanded upto 48 GB with 32
GB micro SD Wit. many free Web log hosting services are 40 Hometown:
Easley, S. C. Resides in Capital of Georgia, Ga.
I have got seen that the birch trees are photos printed on material, the others are but fabric.


Look into my blog post - click here